Tovább mentegeti Sargentinit az ellenzéki propagandasajtó

2019.02.06. 21:19

Ahogy az Origo arról beszámolt, óriási felháborodást váltott ki hazánkban, hogy a válogatott hazugságoktól hemzsegő Soros-Sargentini jelentést összeállító Judith Sargentini holland európai parlamenti képviselő január 28-i, az Amszterdami Egyetem jogi karán tartott előadásáról mondvacsinált okokra hivatkozva egyszerűen kidobatta az Echo TV munkatársait, ráadásul az ott jelenlévő magyar nagykövet kérdéseire sem válaszolt. A magyarországi fake news média először az Echo TV stábjának a kidobása ürügyén mosdatta Sargentinit, most pedig dr. Kocsis András nagykövettel kapcsolatban teszi, akinek nem volt hajlandó válaszolni.

A magyar sajtó-, szólás- és a véleménynyilvánítási szabadságért állítólag „aggódó", a bevándorláspárti spekuláns pénzéből működő hazai Soros-médiaismét megpróbálta mentegetni Sargentinit.Mint köztudott, a jogi végzettséggel nem rendelkező, szélsőbaloldali nézeteket valló, erősen bevándorláspárti holland politikus a jogállamiság magyarországi helyzetéről tartott előadást múlt hétfőn az Amszterdami Egyetem jogi karán.

A sajtónyilvános eseményről először mondvacsinált okokból kidobatta az Echo TV stábját, majd néhány perc elteltével ismét botrányt okozott, mivel nem volt hajlandó szóba állni dr. Kocsis András hágai magyar nagykövettel.

A hazánk érdekeit Hollandiában képviselő diplomata a következőket mondta Sargentininek: Az előadása tele volt hazugságokkal és félrevezetéssel, és tényszerűen hamis kijelentésekkel, de azt elfelejtette megemlíteni, hogy az Európai Parlamentnek saját szabályait kellett megszegnie, hogy elfogadja ezt a döntést, miközben az előadás a jogállamiság fontosságáról szólt.

Dr. Kocsis András szerint az EP-képviselőnek erre az volt a „válasza", hogy: kivetített egy Védjük meg Magyarországot! plakátot, amin ő is látható, és közölte: nem áll szóba a magyar kormány képviselőivel, így a nagykövettel sem volt hajlandó párbeszédet folytatni.A Soros-média először - egy hét késéssel - az Echo TV munkatársainak a kidobása miatt kezdte el mentegetni Sargentinit, kedden pedig a hágai magyar nagykövettel való botrányos viselkedése kapcsán teszi ugyanezt.

A magyarázat ezúttal az volt: a nagykövet nem tett fel kérdést. Ugyanakkor érdekes módon azt - kénytelen-kelletlen - a fake news-gyárak is elismerik, hogy Sargentini kijelentette: nem hajlandó vitatkozni a magyar kormány tagjaival.

Emlékeztessünk: az ő feladata egy független jelentés összeállítása lett volna. Most már a látszatra sem ad. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK