Belgiumban is megbukott az európai menekültpolitika

Alain Destexhe
20150610 - BRUSSELS, BELGIUM: MR's Alain Destexhe pictured during a plenary session of the Federation Wallonie-Bruxelles (Federation Wallonia Brussels - Federatie Wallonie Brussel) in Brussels, Wednesday 10 June 2015. BELGA PHOTO BRUNO FAHY
Vágólapra másolva!
Néhány rossz intézkedés miatt Belgium már elveszítette a kontrollt a bevándorlás felett - mondta Alain Destexhe a brüsszeli regionális parlamenti képviselő az Echo TV Napi Aktuális című műsorában. A képviselő szerint óriási probléma, hogy megkönnyítették a családegyesítést és az állampolgárság megszerzését is.
Vágólapra másolva!

A képviselő szerint ezeknek a rossz döntéseknek hosszú távú demográfiai következményei vannak, amelyek alapvetően megváltoztatták Belgiumot. A politikus emlékeztetett, hogy a sokáig 10 millió lakosú Belgium, mára 11 milliósra nőtt, amit majdnem teljes egészében a bevándorlás eredményezett. Destexhe elmondta, hogy

ma a lakosság ötöde migráns hátterű,

Brüsszelben pedig ez az arány meghaladja az 50 százalékot. A változások pedig az utóbbi húsz évben következtek be.

– emelte ki a politikus.

Alain Destexhe Forrás: BELGA/AFP/Bruno Fahy

A demográfiai problémák mellett azt is megemlítette, hogy a bevándorlók főképp a baloldali pártokra szavaznak, így lett Brüsszelnek is baloldali vezetése. A baloldal éppen ezért támogatja a migrációt. További problémaként említette az iszlám jelenlétét az országban, ugyanis a muszlimok egy része nem integrálódik az európai értékrendszerbe.

Ha valaki belga állampolgár akar lenni, annak tiszteletben kell tartani az európai értékeket,

ilyen a férfiak és nők egyenlősége, a zsidóság elfogadása, továbbá a szólásszabadságba beletartozik az is, hogy a vallást bírálják – hangsúlyozta a politikus.