Korábbi szexrabszolgákat zaklatnak az Iszlám Állam szimpatizánsai

2019.02.07. 13:15

Folyamatosan zaklatják az Iszlám Állam szimpatizánsai azt a hat jazidi nőt, akiket a terroristák korábban szexrabszolgaként tartottak fogva.

Telefonhívásokkal és szöveges üzenetekkel fenyegetik és zaklatják a terrorista „kalifátus" szimpatizánsai azt a hat jazidi nőt, akiket Kanada fogadott be, miután sikerült kiszabadulniuk a szélsőséges iszlamisták borzalmas rémtettei alól. A legfiatalabb áldozat még mindig csak 14 éves.

Néhány hívó ráadásul azt állítja magáról, hogy ők ugyanazok a terroristák, akik korábban fogva tartották őket Irakban. Mások pedig azzal fenyegetik őket, hogy „levadásszák, és újra megerőszakolják őket".

A jazidi nők ezt követően átadták a rendőrségnek a hívások felvételeit és az üzeneteket, amik között olyanok is voltak, amiken lefejezések és az Iszlám Állam fegyveresei is láthatóak. Az egyik hívásban a beszámolók szerint az is hallható, amint az egyik zaklató azt mondja: „én voltam az, aki megb_szott, én vagyok az erőszakolód". Egy másik sátánistának írja le a jazidikat, egy harmadik pedig „grafikusan" utal a nemi erőszakra.

Az Iszlám Állam terroristái.Forrás: Youtube

A jazidik egyébként egy kurd nemzetiségű vallási kisebbség, akik leginkább Irak és Szíria északi területein élnek. A jezidizmus számos más hitvilág elemét ötvöző, több ezer éves alapokkal rendelkező monoteista vallás, amire mélyen hatott a keresztényég, a judaizmus és az iszlám is.

Hogy miért üldözik őket a muszlimok, az már eredetmítoszukra visszavezethető. Ebben ugyanis a Jaszdannak nevezett isten először saját fényéből és saját képére megalkotta hat másik mellett a Pávaangyalt, Melek Tauszt, de úgy, hogy az senki előtt se hajtson fejet. Tausznaknak ezután a hat arkangyal a szolgálója lett, majd Jaszdan porból megteremtette az első embereket, Ádámot és Évát.

Ezt követően Jaszdan megparancsolta Melek Tausznak, hogy hajtson fejet az ember előtt, de az megtagadta ezt, ám büntetés helyett az isten kinevezte földi helytartójává. Az engedetlenség miatt a muszlimok Luciferhez hasonlítják a Pávaangyalt, és ezért bélyegzik sátánistáknak a jazidiket.

Jazidi menekültekForrás: AFP/Ahmad Al-Rubaye

Mások az egész üldöztetést a 7. századi I. Jazíd ibn Muávija kalifa nevének félreértelmezéséből eredeztetik, ugyanis a szunnita muzulmánok egy iszákos és kicsapongó alakként emlékeznek rá. Mindezt annak ellenére, hogy a jazidi szó egyébként perzsa eredetű, és azt jelenti, hogy „Isten követői".

Érdemes tudni még, hogy egyaránt követik a Bibliát és a Koránt is, hisznek az újjászületésben, az újszülötteiket megkeresztelik, a pap kenyeret tört az esküvőn, a menyasszony vörösbe öltözik és keresztény templomba látogat. Illetve a gyerekeket körülmetélik, és állatot is áldoznak. 

A kanadai hatóságok közben közölték, hogy nagyon komolyan veszik a hat nő zaklatását, megpróbálják kinyomozni a hívások helyét.  

Nem ez volt az első eset egyébként, hogy az egykori szexrabszolgáknak szembesülniük kell az egykori terrorista fogvatartóik visszatértével. A National Post írta meg még tavaly júniusban annak a jazidi nőnek a történetét, akit több dzsihadista is megerőszakolt, majd eladták rabszolgának, végül pedig sikerült megszöknie Kanadába. De ott aztán jött a rémálom, ugyanis nyolc hónappal később egy ontariói buszon összefutott annak a rabszolgapiacnak a főnökével, aki anno eladta.

KAPCSOLÓDÓ