Álügyvéd segítette a romániai álsebészt

plasztikai sebész, parkolóőr, csaló, Románia
Plasztikai sebésznek adta ki magát egy parkolóőr
Vágólapra másolva!
A közegészségügyi igazgatóság engedélyének beszerzésében egy álügyvéd segített annak az olasz álsebésznek, aki több bukaresti magánklinikán is plasztikai sebészként dolgozott - nyilatkozta a Román Ügyvédi Kamara szóvivője az Europa FM rádiónak.
Vágólapra másolva!

Monica Cercelescu szerint a szóban forgó ügyvéd

nem szerepel a román ügyvédek névjegyzékében.

A szóvivő nem nevezte meg az illetőt, arra hivatkozva, hogy jelenleg az ügyészség vizsgálja a történteket - írja a Maszol.ro.

Mint ahogy azt korábban az Origo is megírta, a csaló álsebész több mint egy éve érkezett Romániába, azt hazudta, hogy az amerikai Johns Hopkins Orvosi Egyetemen végzett, illetve, hogy rendelkezik az orvosi kamara és a román egészségügyi minisztérium engedélyeivel is.

A csalónak, nemhogy orvosi diplomája nem volt, de még érettségije sem.

Parkolóőrként dolgozott.

Egy mellette dolgozó asszisztensnek lett gyanús, hogy nem előírásszerűen mos kezet műtét előtt, illetve az orvosi kesztyűt sem tudja felvenni szabályosan.

Több lap azt állítja, hogy

a csaló több műtétet is elvégzett az elmúlt egy évben.

Szerencsére senki nem halt meg a beavatkozások közben.

Egy romániai orvos szerint a parkolóőr

feltehetően YouTube-ra felöltött oktatóvideók alapján tanult meg operálni.

A 38 éves Matteo Politi csütörtök este került előzetes letartóztatásba. Az olasz férfi korábban elmondta, hogy a közegészségügyi igazgatóságot nem személyesen kereste fel, hanem az ügyvédje szerezte be számára az orvosi bélyegzőt.

Az álügyvéd egyébként a Pristinai Egyetem hamisított oklevelével igazolta a hivatalban Matteo Politi orvosi végzettségét. Amikor az egészségügyi minisztérium felelősségre vonta az engedélyt kiállító hivatalnokot, az illető azt mondta,

szánalomból adta ki az álsebész által kért dokumentumokat

- írja a Maszol.ro.