Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték a torontói sorozatgyilkost

2019.02.08. 20:50

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte egy kanadai törvényszék pénteken Bruce McArthur torontói sorozatgyilkost, akit azzal vádoltak, hogy 2010 és 2017 között nyolc homoszexuális férfit gyilkolt meg, áldozatainak maradványait pedig virágládákba rejtette.

McArthur bűnösnek vallotta magát a nyolcrendbeli gyilkosságban. A férfit még 2018 januárjában fogta el a torontói rendőrség saját lakásában. Kezdetben még csak öt gyilkossággal gyanúsították.

John McMahon bíró az ítélethirdetéskor kijelentette: Nincs kétség afelől, hogy Bruce McArthur tovább gyilkolt volna.Az elítélt a kihirdetésekor sem mutatott megbánást. A 67 éves McArthur csak 25 év múltán kérheti feltételes szabadlábra helyezését - tette hozzá a bíró.

A nyomozók több mint 30 olyan kertes házban kutatták át a virágládákat, ahol a férfi munkát vállalt, de végül mindegyik áldozatát ott találták meg, ahol szerszámait és gépeit tárolhatta a kertészi munkájáért cserébe.

McArthur a torontói melegnegyedben,

a Gay Village-ben és homoszexuális partnerkereső oldalakon ismerkedett meg áldozataival, többségében középkorú közel-keleti vagy dél-ázsiai bevándorlókkal, és legalább egy részükkel bizonyítottan szexuális kapcsolatot létesített, a gyilkosságok indítéka azonban nem ismert.
Az egyik meghallgatáson kiderült az is, hogy McArthur megtartotta áldozatai egyes holmijait, és számítógépén felvételeket is őrzött róluk.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK