Három évig élt együtt halott anyjával egy nő a panellakásukban

2019.02.08. 15:48

Az eset a nyugat-csehországi Chodov városában történt. A cseh rendőrség most azt vizsgálja, hogy a három évvel ezelőtt, 94 éves korában elhunyt asszony halálában közrejátszott-e idegenkezűség - számolt be a Novinky.cz.

A cseh hírportál beszámolója szerint a 61 éves nő legalább 3 éve lakott együtt halott édesanyjával

a 13 ezres kisváros egyik többszintes panelházában. Nem mellesleg az egész esetre csak az után derült fény, hogy pár napja az ötödik emeleti lakásban holtan találták a 61 éves özvegyasszonyt is.

Jelenleg csak annyit erősíthetek meg, hogy az egyik chodovi panelházban a kollégák két női holttestet találtak. Az idősebbik asszonyé már mumifikálódott állapotban volt, és az elsődleges szakértői vizsgálat szerint az idős nő már legalább 3 éve meghalhatott - nyilatkozta Katerina Krejcí, a Karlové Vary Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A cseh Nova Televízió riportja szerint az idős asszony lánya is már több hete halhatott meg. A szomszédok a hét elején jelentették a nő eltűnését a rendőröknek, akik kedden hatoltak be a panellakásba.

A csehországi panelház egyik lakásában legalább 3 éve élt egy fedél alatt halott anyjával a nő, aki szintén meghalt (képünk illusztráció)Forrás: MTI/Beliczay László

Az egyenruhások a mumifikálódott holtestet az egyik szobában az ágyban betakarva találták meg, a most elhunyt nő pedig a nappaliban a földön feküdt. A szomszédok elmondása szerint az utóbbi időben a 61 éves nő sokszor zavartan viselkedett, ezért is hitték azt, hogy valamerre elkóborolt. Az egyik lakó a cseh kereskedelmi tévének azt mondta: ő úgy tudta, hogy a nő anyukáját már évekkel ezelőtt eltemették, és egy irgalmas rendi kórházban halt meg. Most a rendőrség azt is vizsgálja, hogy a három éve meghalt az idős asszony után a lánya éveken át felvette-e a nyugdíját, illetve próbálják kideríteni az indokokat. A rendőrség ugyanakkor azt a Nova tévének megerősítette, hogy az elsődleges vizsgálatok szerint egyik halálesetnél sem találtak idegenkezűségre utaló nyomokat, azaz valószínűleg mindkét nő természetes úton halálozott el.