Már száznál többen haltak Észak-Indiában illegálisan készített szesz fogyasztása miatt - írta vasárnap honlapján egy helyi újság.

Az előző napi híradásokban még ötvenhét halálos áldozat szerepelt.

A The Economic Times beszámolója szerint a rendőrség több mint 215 embert őrizetbe vett a pancsolt alkohol gyártása és forgalmazása gyanújával.

A lap szerint a hatóságok két, egymással szomszédos államban hajtottak végre razziákat.

Mintegy 9,2 ezer liter hamisított szeszes italt foglaltak le Uttar Prades államban és több mint ezer litert Uttarakhandban.

Korábban a The Times of India című lap azt írta, hogy Uttarakhand állam Harirdar és Uttar Prades Szahanpur körzetéből származó lakosok Balapur nevű településen rendezett halotti toron fogyasztottak hamisított szeszes italt. Sokan rosszul lettek, és elvesztették eszméletüket.
Kiderült, hogy az italban a szerves anyagokat erősen roncsoló, veszedelmes méreg, marónátron, gépkocsi-akkumulátorba való elektrolitoldat és más mérgező vegyületek voltak.

Az egészségügyi hatóságok szerint több mint 150 embert kezelnek kórházban a mérgező ital fogyasztása után.

Nyolc évvel ezelőtt, 2011 decemberében 172-en haltak meg Nyugat-Bengál államban, miután hamisított alkohol fogyasztása miatt. Indiában gyakoriak a hamisított szesz miatti halálesetek. Azért fogyasztanak gyakran pancsolt italokat, mert jóval olcsóbbak az importáruknál és a Indiában legálisan gyártott szeszesitaloknál.