Halálos késelés egy fehéroroszországi iskolában

2019.02.11. 11:06

Agyonszúrt egy tanárnőt és egy diákot egy 15 éves iskolás hétfőn Fehéroroszország egyik iskolájában, két további diák megsebesült – közölte a belügyminisztérium.

A gyilkosság a Minszki területen lévő Sztolbci település egyik iskolájában történt – írta a TUT.BY hírportál. Egy 15 éves diák reggel 8 órakor – egy konfliktust követően –bement az osztályterembe, és késsel nyakon szúrta a tanárnőt, és három másik diáktársát is megsebesítette.

A diák nyakon szúrt egy tanárnőt, és megsebesített három tanulótForrás: TUT.BY

A tanárnő és egy gyerek belehalt sebesüléseibe. Két másik diákot kórházba szállítottak.

A tizedikes diák 7:40 körül érkezett az iskolába. Letette a táskáját a teremben, majd elment. Amikor visszatért, rátámadt a történelemtanárra, aki az első órát tartotta. Két osztálytársa megpróbálta lefogni őt, ők ekkor sérültek meg. Ezután a fiú kifutott a teremből, és átment egy másik osztályterembe, ahol rátámadt egy tizenegyedikes diákra. A 17 éves tanuló meghalt – mondta Szergej Kabakovics rendőrségi szóvivő. Hozzátette, hogy az ötvenéves tanár is meghalt.

A két sérült tizedikes diákot kórházba szállították.

Állítólag a leszúrt fiú apja azonnal az iskolába ment, amikor értesült a késelésről, és a fia a karjaiban halt meg.

Állítólag a tanárt és a diákot is nyakon szúrta.

Nem tudják, hogy a fiú miért támadt az áldozataira. A késelő végül kiugrott egy ablakon, és elmenekült. A rendőrség pár perc alatt a helyszínen volt. 

A hatóságok hajszát indítottak a késelő ellen, akit két-három óra alatt elfogtak.A híradások szerint a tettes a támadás előtt eltávolította oldalát egy meg nem nevezett közösségi portálról.

A támadás után megkérték a szülőket, hogy menjenek az iskolához, és vigyék haza a gyerekeiket.

Az UNIAN ukrán hírügynökség emlékeztetett arra, hogy tavaly október 17-én egy 18 éves diák a Krím félszigeti Kercs műszaki szakiskolájában követett el robbantásos és lőfegyveres támadást. Huszonegyen meghaltak, ötvenen kórházba kerültek különböző mértékű sebesülésekkel.