BBC: A magyar családok támogatása helyett migránsokat kellene befogadnunk

2019.02.14. 10:56

Ahogy az várható volt, a magyarországi balliberális sajtóorgánumok után a nemzetközi balliberális média is felbosszantotta magát Orbán Viktor kormányfő vasárnapi évértékelőjében bejelentett nagyvonalú családtámogatási programja miatt. A balliberálisok szerint ugyanis afrikai migránsokat kellene importálnunk a magyar családok támogatása helyett.

A BBC World Service hétfő reggeli, 60 perces hírműsorában szó esett Orbán Viktor magyar miniszterelnök mérföldkőnek tekinthető családpolitikai bejelentéseiről is – közölte a Mandiner és a 888.hu.

Az adásban megszólaltatták Sarah Harper professzort, aki a téma „szakértőjének” számít, ugyanis az elöregedő társadalmak problémáival foglalkozó Oxford Institute of Population Ageing vezetője.Harper kifejtette, hogy rendkívül elhibázottnak tartja a magyar gyermekek vállalását ösztönző intézkedéseket akkor, amikor Fekete-Afrika túlnépesedik.

Afrikai migránsok Párizsban. A kép illusztrációForrás: Getty Images/Anadolu Agency

Szerinte

Nagy-Britannia is meg tudja oldani a demográfiai problémáit ilyen intézkedések nélkül, méghozzá azáltal, hogy a migráns családok gyermekszáma jóval magasabb, mint az őshonos briteké.

A professzor asszony szerint (leszámítva a migránsbébiket) egy elöregedő társadalom, mint amilyen a magyar is, csak plusz terheket vesz magára a sok gyerekkel, hiszen húsz évig el kell őket tartani, mire munkába tudnak állni – ráadásul az anyáknak el kell tűrniük az „anyasággal kapcsolatos stigmát” a karrierjük során.A balliberálisok szerint az anyaság ugyanis egy negatív stigma.A „szakértő” véleménye alapján a magyar családok támogatása helyett inkább afrikai migránsokat kellene befogadnunk, ahogy azt a britek (is) teszik.

A magyarok túlnyomó többsége a családtámogatást helyezi előnybe az afrikai migránsokkal szemben

Sarah Harper tehát egyértelműen hitet tett a bevándorlás mellett a magyar családpolitika ellenében, ezzel azonban nemcsak a magyar kormány, hanem a magyar emberek világnézetével, akaratával is szembement.

A decemberi, a családok védelméről szóló nemzeti konzultáció eredményei ugyanis azt mutatják, hogy az 1,38 millió állampolgár által kitöltött ív mind a tíz kérdésére jóval 90 százalék felett érkeztek a magyar családokat támogató és a bevándorlást ellenző válaszok.

Orbán Viktor vasárnapi évértékelője után pedig a Századvég készített egy reprezentatív felmérést, melynek eredményeiből kiderül, hogy a beszédről értesültek 73 százaléka kedvezőnek értékeli az elhangzottakat.

Forrás: Origo

A hétpontos családvédelmi akcióterv támogatottsága ráadásul még ennél is magasabb.

Forrás: Origo