Titkos üzeneteket küldött a palesztin terroristáknak a Hamász tévéje

Vágólapra másolva!
Televíziós csatornáján keresztül küld titkos üzeneteket ciszjordániai merénylőknek a Gázai övezetet uraló Hamász palesztin terrorszervezet – állította a Sin Bet nevű izraeli belbiztonsági szolgálat szerdán.
Vágólapra másolva!

A Sin Bet szerint a Hamász „terrorista célokra” használja az al-Aksza televíziót, és a hírbemondók, valamint a tudósítók titkos utasításokat továbbítanak az iszlamista szervezet megbízásából.

Az izraeli légierő tavaly novemberben bombázta a Hamász televíziós központját. A Sin Bet szerint a csatorna titkos tevékenységei meghatározó szerepet játszottak ebben.

A bemondó csészéjét kellett figyelni

A zsidó állam belbiztonsági szolgálata közölte azt is: a Hamász által toborzott ciszjordániaiaknak szóló egyik titkos üzenet abból állt, hogy megmondták nekik,

figyeljék, a hírbemondó mikor teszi le a csészéjét a műsor elején.

A Sin Bet szerint ez egy jelzés volt, ami azt hivatott megerősíteni, hogy valóban gázai Hamász-ügynököktől származtak a merénylettervek, amelyek végrehajtására toborozták őket.

A belbiztonsági szolgálat arról is beszámolt, hogy a Hamásznak nemrég sikerült Izrael-ellenes merényletekhez toboroznia négy palesztint Ciszjordániában, illetve egy izraelit Kelet-Jeruzsálemben.