Kétnapos gyászt hirdettek Észak-Macedóniában a szerdai buszbaleset miatt

észak-macedón buszbaleset
A szerencsétlenül járt busz roncsa a Szkopje közelében fekvő Laskarcinál 2019. február 13-án, miután a jármű felborult az észak-macedón fővárost Tetovóval összekötő autópályán.
Vágólapra másolva!
Kétnapos nemzeti gyászt hirdetett az észak-macedón kormány annak a 14 embernek az emlékére, akik egy szerdai buszbalesetben vesztették életüket.
Vágólapra másolva!

A Vesti.mk szkopjei hírportál beszámolója szerint

a mintegy ötven utas közül heten a helyszínen életüket vesztették, heten pedig a kórházban, illetve az oda vezető úton haltak meg, míg további hatan életveszélyes sérüléseket szenvedtek.

A szerencsétlenül járt busz roncsa a Szkopje közelében fekvő Laskarcinál 2019. február 13-án, miután a jármű felborult az észak-macedón fővárost Tetovóval összekötő autópályán Forrás: MTI/EPA/Froszina Naszkovic

Két fővárosi kórházban összesen harminc embert láttak el. Toni Angelovszki belügyminiszter kijelentette, hogy a rendőrség már kihallgatta a sofőrt, azt azonban nem közölte, hogy mi hangzott el a vallomásában.

Az autóbusz a Szkopje és Tetovo közötti autópályán borult fel szerdán este.

A baleset okát még vizsgálják, egyelőre az a biztos, hogy a busz az ország északnyugati részén található Gosztivarba tartott, amikor eddig ismeretlen okból átsodródott a szembejövő sávba, átszakította a szalagkorlátot, és lezuhant.

Csütörtök délelőttre már tizennégyre emelkedett a buszbaleset áldozatainak száma Forrás: MTI/EPA/Froszina Naszkovic

Zoran Zaev kormányfő csütörtökre és péntekre nemzeti gyászt hirdetett, és lemondta a kormány csütörtökre tervezett programjait.