Újabb bizonyíték van arra, hogy Soros finanszírozza a migránskaravánt

2019.02.14. 17:18

Mario Duarte, a guatemalai hírszerzés vezetője washingtoni látogatásán beszélt arról, hogy a migránstömeg nem spontán szerveződött, hanem azt bizonyítottan megtervezték és megszervezték.

Ez nem spontán alakult így. Jól megtervezték és megszervezték– hívta fel rá a figyelmet Mario Duarte.

Hondurasi migránsok Guatemalában, az Egyesült Államok felé menetForrás: AFP/Morena Perez Joachin

A hírszerzésért felelős államtitkárság vezetője elmondta: a különböző hírszerzési, bűnüldözési és katonai ügynökségek bizonyítékot találtak arra, hogy a Hondurasból októberben elindult karaván – amely mintegy negyvenezer bevándorlót tartalmazott – előzetesen szerveződött meg.

Mario Duarte interjúját Breitbart hozta le, a cikket a 888.hu szemlézte.

Hondurasban október 5-én kezdték el felhívni a polgárok figyelmét arra, hogy csatlakozzanak egy nagyszabású, az Egyesült Államokba történő kivándorláshoz– közölte a guatemalai hírszerzés vezetője.

Hozzátette: előkészületeket észleltek Guatemalában és Mexikóban is, amelyek arra szolgáltak, hogy ezeket az embereket elvezessék az USA déli határához.

A karaván mögött álló fő erő a Pueblo Sin Fronteras nevű álcivil szervezet.A szervezet hondurasi, guatemalai és mexikói munkatársakkal dolgozik, elsősorban a WhatsApp alkalmazáson és a Facebookon keresztül érték el az embereket - hívta fel rá a figyelmet Mario Duarte.

Soros György pénzeli a migrációt

A Pueblo Sin Fronteras nevű szervezetegyüttes több leágazását egyenes ágonfinanszírozza a Soros által alapított Open Society Foundation.

Soros GyörgyForrás: AFP/2015 Getty Images/Chip Somodevilla

A hírszerzés vezetője elmondta: a migránskaraván vezetője, Bartolo Fuentes hondurasi aktivista a karaván indulása előtt Guatemalába ment, hogy felderítse a terepet, és hogy pénzt küldjön olyan helyekre, ahol a migránsok a hosszú út során megpihenhetnek.

Duarte hozzátette: a csoport több nemzetközi álcivil szervezettel is kapcsolatban áll.

A hírszerzés vezetője a karaván taktikájáról is beszámolt

Mint elmondta: hatalmas rendőri készültséggel várták a migránsokat, de a karaván tagjai szándékosan előretolták a nőket, időseket és gyerekeket, hogy így gyakoroljanak nyomást a rendőri erőkre.

Könnygázt sem lehetett használni, nehogy kárt tegyenek az gyerekekben, idősekben.

Fenntarthatatlanná vált a helyzet. A gyerekeket a kerítéshez szorították, sokan életveszélyes helyzetbe is kerültek. A rendőrök kénytelenek voltak átengedni őket a határon– tette hozzá.

A migránskaravánban nemcsak dél-amerikaiak voltak, hiszen összesen 126 olyan illegális migránst fogtak el, akik az iszlám szélsőségesekkel is kapcsolatban állhatnak.Ahogyan Donald Trump is fogalmazott még októberben:
Sajnos a mexikói rendőrség és a katonaság sem tudja feltartóztatni a migránsokat, amelyek közé bűnözők és ismeretlen közel-keletiek is keveredtek.

Duarte arra is figyelmeztetett, hogy egy következő migránskaraván is érkezik majd az USA határához, amely afrikai, ázsiai, közel-keleti és kubai bevándorlókból fog állni.

A guatemalai hírszerzés vezetője hozzáfűzte: "A kegyetlen, szívtelen, manipulatív politikai szereplők és radikálisok kihasználják a rászorulókat, és a politikai befolyással is rendelkező támadók halálos fegyverként használják őket."