A német rendőrség eltitkolja a migránsok által elkövetett bűncselekményeket

2019.02.18. 15:47

Nevük elhallgatását kérő német rendőrségi vezetők nyilatkoztak a Hannoversche Allgemeine című regionális, hannoveri lap újságírójának, Dieter Wonkának. Egyikük azt állította, hogy a „társadalmi béke” megőrzése miatt kell eltüntetniük a statisztikákból a migránsok által elkövetett bűncselekményeket.

A Hannoversche Allgemeine cikkét a Voice of Europe szemlézte.

Az egyik magas rangú rendőrségi vezető véleménye alapján ők nem hazudnak, csupán nem jelenítik meg a statisztikákban a migránsok által elkövetett tipikus bűncselekményeket, mint amilyen a muszlim „hagyományokon” nyugvó becsületgyilkosság és a nemi erőszakok egy része.

A becsületgyilkosság egy családtag megölése a többi családtag által, amelyben az elkövetők szerint az áldozat megsértette a család becsületét, a közösség vagy a régió elveit. Az oka legtöbbször egy elrendezett házassági ajánlat visszautasítása, olyan kapcsolat fenntartása, amit a család nem fogadott el, házasságon kívüli szexuális kapcsolat, szexuális erőszaknak való áldozatul esés, nem megfelelő öltözködés vagy nem heteroszexuális kapcsolat fenntartása. Az ENSZ 2000-es becslése szerint évente 5.000 nő esik becsületgyilkosságok áldozatául. A BBC közlése szerint viszont női jogi szervezetek gyanítják, hogy évente több mint 20.000 nőt gyilkolnak meg.

Egy másik, szintén név nélkül nyilatkozó rendőrségi vezető szerint a >>társadalmi béke<< megőrzése érdekében titkolják el szándékosan a migránsok által elkövetett bűncselekményeket.

Migránsok Németországban. A kép illusztrációForrás: AFP/Anadolu Agency/Sebastian Widmann

Ha kivételes esetekben mégis megjelenítik ezeket az eseteket, akkor felettesek írásban felszólítják őket, hogy változtassanak a megfogalmazáson, annak érdekében, hogy az politikailag korrekt legyen.

Például a nemi erőszakokat „szexuális zaklatásként” jelenítik meg, relativizálva ezáltal a bűncselekményt.

A Hannoversche Allgemeine cikke várhatóan újabb vitát fog generálni Németországban, a migráció tematikájában.