Szándékosan gyújtogatnak a spanyol erdőkben

2019.02.18. 15:45

Több mint 400 hivatásos és önkéntes tűzoltó, valamint több más civil segélyszervezet küzd a lángokkal a spanyolországi Ramales de la Victoria környékén. Immár negyedik napja tart az oltás, eddig 194 erdőtűz keletkezett Kantábriában. A hatóságok ezek alapján azt feltételezik, hogy valaki vagy valakik direkt gyújtogatnak az erdőben. 

A földön szinte már teljesen tehetetlenek a tűzoltók a napok óta tartó erdőtűzzel szemben, ezért azt tervezik, hogy két repülőt és három helikoptert is bevonnak az oltásba– írja helyi forrásokra hivatkozva a XINHUANET.com.

A közösség területén február 14. óta 194 tüzet észleltek, amelyeknek a többségét a hatóságok szerint gyújtogatás idézte előForrás: MTI/EPA/EFE/Pedro Puente Hoyos

Szinte óráról órára újabb lángok csapnak fel Ramales de la Victoria környékén, ebből arra következtetnek, hogy ezek többségét szándékos gyújtogatók okozzák. Már el is fogtak két gyanúsítottat: egy 35 éves férfit, aki állítólag öngyújtóval gyújtogatott; és egy 39 éves férfit, akit a szemtanúk leírása alapján sikerült azonosítaniuk. 

Két férfit gyanúsítanak szándékos gyújtogatássalForrás: MTI/EPA/EFE/Pedro Puente Hoyos

A tűzeset során eddig nem sérült meg senki, de a News18 szerint öt embert evakuálni kellett a környékről.