Az olasz hatóságok szerint a nigériai maffia újabban már vudu szertartással kényszeríti prostitúcióira az afrikai, nagyrészt szintén Nigériából származó lányokat. A migránsmaffiának olyan jól megy a dolog, hogy már Szicíliában (is) az olasz bűnszövetkezetek pozícióit veszélyeztetik.

A múlt héten az olasz rendőrség Szicília második legnagyobb városában, Cataniában csapott le a nigériai származású maffia öt vezetőjére, köztük a lányok futtatásával foglalkozó két, hírhedt nővérre, Susan Elahóra és Naomi Ikponwmasára – írja a Breitbart az Il Giornale információra hivatkozva.

A helyi hatóságoknak a maffiózók lebuktatásában egy szintén nigériai lány segített, akit elraboltak és Olaszországba szállítottak, ahol prostitúcióra kényszerítették.A szicíliai razziával egy időben csaptak le a nigériai migránsmaffia Rómában élő fejére, Helen-Susan Ikponwmasára is.

Az olaszok szerint a migránsmaffia szorosan együttműködött az otthon maradt nigériai és líbiai maffiával, akiknek az a feladatuk, hogy becserkésszék, ha ez nem működött, akkor pedig elrabolják az afrikai lányokat, majd Európába szállítsák őket.

Sok lányt a maffiózók vudu rituáléval kényszerítenek prostitúcióra.

A vudu rituálé alkalmazása bevett módszernek számít a nigériai bűnözők körében, a 2015-ben kezdődő migrációs válság óta a jelenséget már Svédországban is megfigyelték.

A barbár szertartás általában úgy zajlik, hogy egy afrikai pap a fiatal lányt egy nyers csirke szívének az elfogyasztására kényszeríti, majd egy borotvapenge segítségével kicsit bemetszi az áldozat egyik mellét, amire aztán ráfolyatja a csirke vérét.

Alessandro Meluzzi kriminológus az eset kapcsán azt nyilatkozta, hogy a nigériai migránsmaffia lassan már Szicíliából is kiszorítja az olasz maffiát, és „gyarmatosítja” a helyi alvilágot.