A németek több mint 70 százaléka aggódik a bevándorlás miatt

2019.02.20. 11:29

A németek több mint 70 százaléka aggódik a bevándorlás miatt egy friss felmérés alapján. Ugyanakkor a politikai elitet ez a legkisebb mértékben sem érdekli, mert ők a nagy többség akaratával szembemenve, bevándorlóországot akarnak csinálni Németországból. 

Az online felmérések készítésével foglalkozó Civey közvélemény-kutató társaság adatai szerinta német lakosság 41,3 százaléka nagyon aggódik a bevándorlás miatt, de további 29 százalékot is foglalkoztat a probléma.

Migránsok NémetországbanForrás: AFP/Anadolu Agency/Sebastian Widmann

A Civey egy úgynevezett folyamatos felmérésben vizsgálja a bevándorlás társadalmi megítélését.

A 2016. 07. 14-én indított felmérés kérdőívét számos német hírportálon elhelyezték, a bevándorlás témájával kapcsolatos írások kiegészítéseként.

A vizsgálatban eddig 455 210 internetező vett részt. A Civey a lakosság egészére nézve reprezentatív adatokat állít elő a kérdőívre adott válaszaik alapján.

A felmérés tájékoztatójában kiemelték, hogy Németország 2012 óta világszerte a második legnépszerűbb bevándorlási célország az Egyesült Államok után. Sokáig vitatott volt, hogy Németországnak "bevándorlóországnak kell-e lennie", és ez a vita ismét fellángolt 2015-ben, amikor a migránsválság következtében több mint egymillió ember érkezett Németországba - áll a Civey tájékoztatójában.

A politikai elit viszont egyértelműen bevándorlóországot akar csinálni Németországból, teljesen függetlenül attól, hogy a nagy többség ezt nem akarja.