Folytatódik a brüsszeli bevándorláspárti erők nyomásgyakorlása

2019.02.20. 12:44

Az Európai Unió Általános Ügyek Tanácsának keddi ülése azt jelzi, hogy folytatódik a brüsszeli bevándorláspárti erők nyomásgyakorlása Magyarországra - mondta Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Az államtitkár közölte: Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke tanúbizonyságát adta, hogy képtelen elválasztani tisztségét a szocialista csúcsjelölti minőségétől, és kiforgatta a magyar kormány aznap megjelent tájékoztatási kampányát.

Látszik, hogy fogy az idő, egyre hevesebbek az érzelmek, és egyre hevesebben követelik, hogy büntessék meg Magyarországot bevándorláspolitikája miatt - tette hozzá.

Frans TimmermansForrás: AFP/Bernd Von Jutrczenka

Az államtitkár szerint elképesztő, hogy az ülésen az a Frans Timmermans képviseli az Európai Bizottságot, aki nyíltan kampányol a magyar posztkommunista baloldallal, és aki összefog az antiszemitákkal.

Ráadásul ez a kettős mérce nem üti meg az ingerküszöböt Brüsszelben - mondta Varga Judit.

A kormány tájékoztatási kampányára adott heves reakciók is azt bizonyítják, hogy igazak azok az információk, amelyeket a magyar emberekkel közölni szeretnének - fűzte hozzá.

Az EP-választások kampánya mostanra annyira felfokozottá vált, hogy józan vitára nincs lehetőség, így a 7-es cikkellyel kapcsolatos tárgyalást célszerű lenne a voksolás utánra tenni - válaszolta kérdésre az államtitkár.