101 nap után talált egymásra kutya és gazdája a kaliforniai tűzvész után

2019.02.20. 11:16

Az észak-kaliforniai tűzvészben menekülés közben veszett el egy 12 éves kutya még tavaly. A Kingston névre hallgató háziállat keresését nem adták fel, 101 nap után egyesült újra a családdal - számolt be róla a The Guardian brit napilap egy sacramentói televízió riportjára hivatkozva.  

A kutya és a Ballejos család hétfőn újra egymásra találtak több mint 3 hónap után, miután a kutya még tavaly veszett el, amikor leugrott a tűzvész elől menekülő család autójáról.

A család nem adta fel a reményt, hogy megtalálják, folyamatosan szórólapoztak és tartották a kapcsolatot a menedékhelyekkel. 

A család még vasárnap kapott egy hívást egy állatvédő önkéntestől, mely szerint a kutyát sikerült megtalálni, és átadták egy helyi mentőcsapatnak.

Az önkéntesek a Facebookon látták az elveszett kutyát, így kerültek kapcsolatba a családdal.

Kalifornia történetének legpusztítóbb tűzvésze tombolt 2018-banForrás: rocco constantino/Shutterstock

Az állatmentők térfigyelő kamerákon keresztül vették észre Kingstont, majd miután csapdát állítottak neki, sikerült befogni.

A család szerint kutyájuk borzokat ehetett a hónapok alatt, így ennek köszönhetően maradhatott életben.

Paradise városában egyébként még novemberben 85 ember halálát okozták a lángok, közel 15 ezer otthont elpusztítva. Az egyik mentőcsapat tagja szerint a tragédia óta több mint 200 háziállatot mentettek meg, és ha lenne elegendő erőforrásuk, esténként akár 50 állatot is meg tudnának fogni.