Lezuhant egy japán harci repülő

SQUARE FORMAT The first  F-2 fighter plane, which was damaged by the the 2011 March Earthquake and Tsunami, is returned  to the Air-Self Defense Force (ASDF) of the Matsushima Sub-Base at the Mitsubishi Heavy Industries Komaki Minami plant in Komaki, Aich
Az első F-2-es vadászbombázó
Vágólapra másolva!
Lezuhant a japán légierő egyik Mitsubishi F-2-es típusú vadászbombázó repülőgépe szerdán egy gyakorló repülés során, a két pilótát élve kimentették a Japán-tenger vizéből - közölte a tokiói védelmi tárca.
Vágólapra másolva!

A harci repülőgép a Jamagucsi prefektúra partvonala mellett tűnt el a radarernyőkről, alig félórával azt követően, hogy a légierő két másik gépével felszállt a Kjúsú szigetén lévő Cuiki légitámaszpontról.

A minisztérium szerint az F-2-es utolsó egyértelműen azonosítható koordinátái mintegy 130 kilométerre voltak északkeletre a támaszponttól. A gép roncsának felkutatására keresést indítottak.

Az első F-2-es vadászbombázó Forrás: AFP/Yomiuri/Masanori Inagaki

Az F-2-es harci repülőgépet az F-16-os amerikai típus alapján fejlesztette ki az 1990-es években a japán Mitsubishi Heavy Industries az amerikai Lockheed Martinnal együttműködésben. Az F-2-est az ezredfordulón állították szolgálatba a japán légierőnél.