Egészen hihetetlen számokkal nyert hat lánytestvér az EuroMillions nevű lottón Írországban. A főnyereményt utoljára 2005-ben sikerült megnyernie egy asszonynak, aki akkor 99 millió fontot vihetett haza. A mostani nyertesek nála is szerencsésebbek voltak, 153 millió fonttal (55,8 milliárd forinttal) lettek gazdagabbak. 

A család nem akarta felfedni kilétét, ezért helyettük a dublini bolt tulajdonosai ünnepelték meg a nem mindennapi telitalálatot. Pezsgőt bontottak, transzparenseikkel pedig azt hirdették: őket érte a megtiszteltetés, hogy eladhatták a milliókat érő szelvényt.

A nyertesekről annyi kiderült, hogy hat testvérről van szó, akik hagyományosan minden vasárnap az anyjuknál töltik ki a lottószelvényeket. Évek óta játszanak így. Ezek a számok hoztak nekik szerencsét: 1, 8, 18, 19 és 39.

Forrás: AFP/Joel Saget

A városban persze mindenki tudni szeretné, hogy kik vitték el a rekordnyereményt. Ebből általában nem is csinálnak titkot Írországban. Hasonlóan magas összeget legutóbb 2005 júliusában hozott el egy nő, Dolores McNamara.

Ő akkor 99 millió fontot (36,1 milliárd forintot) nyert. Utána 2008-ban egy Tipperary-i játékost is megkísértett a szerencse: 13 millió fontot vihetett haza - idézte fel a szerencséseket a Daily Mail