Figyelmetlen gyakornokot marcangolt halálra egy oroszlán

2019.02.21. 12:34

Egy észak-karolinai vadasparkban egy oroszlán kihasználta gondozója figyelmetlenségét, és megölte őt. A most megjelent boncolási jegyzőkönyv szerint a vadállat először elkapta a 22 éves Alexandra Black bokáját, majd átharapta a nyakát. A nőnek esélye sem volt a túlélésre.

Alexandra mindössze két hete dolgozott gyakornokként a burlingtoni Conservators Centerben, amikor a támadás történt. A most megjelent jegyzőkönyv szerint december 30-án a vadaspark egy dolgozója, Ashley Watts állatgondozó Alexandrával és egy másik gyakornokkal együtt akarták kitakarítani az oroszlán lakhelyét.

A munka kezdete előtt egy elkülönítő kamrába zárták a vadállatot, majd hozzáláttak a takarításhoz – írja a WRAL. Nem vették észre, hogy az elválasztó kapu alá beszorult egy labda. Így az oroszlán könnyedén visszaszökött a helyére, amit éppen hárman takarítottak, és a gondozóra és a két gyakornokra támadt.

A jelentés szerint a gondozó megpróbálta az oroszlánt visszaterelni az elkülönítő helyre. A kapu fele terelte, de ekkor hirtelen megragadta Alexandra Black bokáját, és magával ráncigálta a házába.

A boncolási jegyzőkönyv szerint a lány nyakán többszörös trauma látszik, ami miatt jelentős mennyiségű vért vesztett. Az oroszlán többször megharapta a nyakát, ami miatt a lány elvérzett.

A vadaspark dolgozói először altató lövedékekkel próbálták megállítani az oroszlánt, de három adag gyógyszer sem lassította le, ezért végül lelőtték.

A tragédia után a vadaspark bezárt, de egy hónappal később újra megnyitotta kapuit a látogatók előtt – írj a Fox News.