2600 újságírót akkreditáltak a Trump-Kim csúcstalálkozóra

2019.02.22. 08:30

Kétezer-hatszáz újságírót akkreditáltak Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsongun észak-koreai vezető jövő heti vietnami csúcstalálkozójára - közölte csütörtökön Le Hoai Trung miniszterelnök-helyettes.

Csupán húsz napjuk volt a felkészülésre azt követően, hogy Trump a vietnami fővárost, Hanoit nevezte meg az észak-koreai vezetővel tartandó megbeszélések helyszíneként. Le Hoai Trung elmondta, hogy a tavalyi, első csúcstalálkozó vendéglátó államának, Szingapúrnak ugyanerre a feladatra két hónapja volt. 

Kim Dzsongun és Donald Trump kezet fog a szingapúri Sentosa szigeten fekvő Capella Hotelben tartott csúcstalálkozójukon 2018. június 12-énForrás: MTI/EPA/THE STRAITS TIMES/SPH/Kevin Lim

Nguyen Xuan Phuc vietnami kormányfő korábban utasította a minisztériumokat és más intézményeket, hogy tegyenek meg minden tőlük telhetőt a csúcstalálkozó biztonsága és sikeres megrendezése érdekében. Külön felhívta a figyelmet a külföldi vendégek fogadására, kiemelve, hogy a legjobb feltételeket kell kialakítani a külföldi újságírók számára a találkozó tudósításához. Az eseményre összesen 2600 újságírót akkreditáltak.