Ezúttal egy 23 évest késeltek halálra Londonban

késelés, London
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Egy késes támadás helyszínére, egy londoni ifjúsági klubhoz hívták tegnap este a mentőket és a rendőröket. A kiérkező szervek hiába próbálták megmenteni a fiatal életét, belehalt sérülésébe. A rendőrök megkezdték a nyomozást az ügyben, letartóztatás még nem történt. Ezzel az esettel együtt 2019-ben már legalább 11 gyilkosság történt a metropoliszban. 
Vágólapra másolva!

Tegnap 18.45-kor riasztották a rendőrséget, háromnegyed órával később pedig már halottnak nyilvánították az áldozatot. Egyelőre nem hozták nyilvánosságra az áldozat nevét, de a hozzátartozókat már értesítették. A nyomozás még korai szakaszban van, letartóztatás nem történt. Az eset egy dél-londoni ifjúsági klub közelében történt.

A brit Independent megjegyzi, hogy tavaly nyáron, ugyanazon az úton egy 18 éves fiatalembert szúrtak halálra. A múlt évben a Londonban elkövetett gyilkosságok száma 10 éves rekordot döntött, több mint 130 embert gyilkoltak meg.

A kép illusztráció Forrás: AFP Illusztráció

Ahogy arról az Origo többször is beszámolt már, Londonban folyamatosak a késes támadások és gyilkosságok, csak januárban 8 embert öltek meg a brit fővárosban, de nem ritka, hogy migráns hátterűek bozótvágóval támadnak meg embereket a nyílt utcán. Az utóbbi időben megszaporodtak a rablások és az illegális fegyverekkel elkövetett bűncselekmények is. A The Sun összefoglalója szerint

a londoni gyilkosságok száma a terrorizmus áldozatait nem számítva 2014 óta 38 százalékkal emelkedett.

A cikkíró megjegyzi, hogy tisztázatlan a pontos oka annak, hogy miért emelkedik a gyilkosságok száma. New Yorkban tavaly 289 gyilkosság történt, Londonban 132, miközben 2007-ben még háromszoros volt a különbség a két városban elkövetett gyilkosságok számában.