Jeremy Corbyn szerint vissza kellene fogadni a migráns terroristafeleséget

2019.02.22. 11:47

A már Nagy-Britanniában született, de migráns hátterű Shamima Begum négy évvel ezelőtt utazott el az Iszlám Állam által elfoglalt szír területekre, ahol csatlakozott a terrorszervezethez, majd hozzáment egy dzsihadistához. Nemrég jelezte, hogy visszatérne Nagy-Britanniába, de kedden megfosztották a brit állampolgárságától. Ennek ellenére a Munkáspárt elnöke, Jeremy Corbyn mégis visszafogadná.

Jeremy Corbyn, a bevándorláspárti brit Munkáspárt elnöke csütörtökön interjút adott az Independent Television (ITV) nevű televíziónak.

Jeremy CorbynForrás: AFP/Justin Tallis

Az interjút a Breitbart szemlézte.

Az ITV riporterének a baloldali politikus többek között arról beszélt, hogy szerinte hazájának vissza kellene fogadnia Shamima Begumot, aki két barátnőjével együtt 2015-ben Szíriának az Iszlám Állam által elfoglalt területére utazott, ahol csatlakozott a terrorszervezethez, majd hozzáment az egyik holland állampolgárságú, de szintén migráns hátterű terroristához. A férfitól három gyereke született, de az első kettő sajnos meghalt.

A már Nagy-Britanniában született, de muszlim migráns hátterű Shamima Begum, amikor az Iszlám Állam tagja lett, még csak 15 éves volt, de nem bánja, hogy a hírhedt terrorszervezethez csatlakozott, noha saját bevallása alapján ő nem vett részt harcokban.

A férje közben feladta magát a szír elnök hadseregénél, ő pedig egy befogadó központba ment, ahonnan jelezte, hogy – életben maradt gyerekével együtt – visszatérne a brit szigetekre.

A londoni belügyminisztérium közölte, hogy nem fogadják vissza Shamima Begumot és gyerekét, kedden pedig megfosztották a brit állampolgárságától is.Mindezek ellenére Jeremy Corbyn visszafogadná őt, arra hivatkozva, hogy a lány Nagy-Britanniában született.

Shamima BegumForrás: AFP/Laura Lean

A bevándorláspárti Munkáspárt elnökéhez több antiszemita és Izrael-ellenes botrány is kapcsolódik.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, augusztusban került napvilágra az a fotó, amin a brit politikus a Palesztínai Felszabadítási Népi Front (ami nem azonos az ismertebb PFSZ-szel) vezetőjének társaságában az 1972-es müncheni olimpián 11 izraeli sportolót lemészároló terroristák emlékünnepségén vesz részt Líbiában.

Corbyn továbbá számos olyan palesztinpárti tüntetésen mutatkozott, ahol muszlim migránsok Izrael Állam eltörlését követelték, és olyan szlogeneket hangoztattak, hogy „halál a zsidókra”.

Tony Blair volt munkáspárti brit miniszterelnök nemrég arról beszélt, hogy alkalmatlan a pártja vezetésére, ráadásul együttműködik az iszlamistákkal.

A Munkáspárt hét parlamenti képviselője hétfőn pedig bejelentette, hogy távoznak Corbyn antiszemita-gyanús politikája miatt a pártból, és új frakciót alakítanak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK