Meghalt egy 9 éves lány, miután a nyaraláson fagyizott

2019.02.23. 11:25

Családjával Spanyolországban nyaralt az a 9 éves brit lány, aki meghalt, miután megette a fagyiját – írja a Fox News.

Costa del Solban egy bevásárlóközpontban lett rosszul a kislány, miután múlt szombaton fagyit evett. Anafilaxiás sokkba került, ami egy életveszélyes allergiás reakció. A spanyol lapok szerint a fiatal lány allergiás volt a tejre és a dióra. Azonnal kórházba szállították, de hétfőn meghalt.

Az ügy kivizsgálására kineveztek egy bírót, is és elrendelték a lány boncolását is.

Képünk illusztrációForrás: Shutterstock

A család a Club La Costa World hotelben szállt meg. A hotel a tragédia után nyilatkozatot adott ki, amiben részvétüket fejezik ki a családnak, majd leírják, hogy fiatal lány a helyi bevásárlóközpontban evett fagylaltot, ami heves allergiás reakciót váltott ki nála. Annak ellenére, hogy az orvosoknak sikerült akkor stabilizálni az állapotát, és mindent megtettek az életéért, később meghalt. A szálloda megköszönte a mentők és sürgősségi munkatársak gyors és precíz munkáját, és hogy folyamatosan támogatták a családot ebben a nehéz helyzetben.

Közben a brit külügyminiszter is megerősítette, hogy a család minden támogatást megkap.

Tavaly egy másik brit fiatal halt meg allergiás rohamban, amit egy szendvics váltott ki nála. Natasha Ednan-Laperouse csak 15 éves volt, amikor Londonból Nizzában repülés közben összeesett egy articsókás, olajbogyós, olívabogyó-pástétomos szendvicstől, amit a reptéren vásárolt.

IllusztrációForrás: Shutterstock

Az apja megpróbálta megmenteni az életét, allergiainjekciót is adott be neki, de meghalt, miután kórházba szállították Franciaországban.Azóta Natasha szülei azért küzdenek, hogy Nagy-Britanniában megváltoztassák az élelmiszer-címkézési törvényt, és az előre csomagolt termékeket speciális allergéncímkékkel lássák el.