A Biman Bangladesh Airlines utasszállítója Bangladesből Dubajba tartott, amikor egy fegyveres rálőtt az egyik utaskísérőre, és megpróbálta átvenni az irányítást a gép felett - írja bdnews24.

A repülő végül kényszerleszállást hajtott végre a bangladesi Csittagong repülőterén. A reptéren a bangladesi biztonsági szolgálatnak sikerült a gép utasait kimenteni. A Daily Star korábban arról számolt be, hogy fegyveres és a gép két személyzete a repülőn maradt az utasok evakuálása után.

142 utas volt a gépen, és mindannyian biztonságosan kijutottak a gépből  - mondta Shakil Miraj, a légitársaság vezérigazgatója a Reutersnek.

Miután a Boeing 737 típusú utasszállító kényszerleszállíst hajtott végre, a rendőrség illetve a hadsereg körbevette a gépet, és nem sokkal később a fegyverest elfogták. A gépeltérítő egy 25 éves bangladesi férfi volt, aki agresszívan lépett fel a biztonsági erőkkel szemen, amelynek tagjai tüzet nyitottak a gép fedélzetén. A férfi megsebesült és azonnal letartóztatták. Később azonban, amikor elszállították a helyszínről, meghalt - mondta Matiur Rahman, a bangladesi hadsereg őrmestere.
Nem volt időnk tárgyalni, gyorsan kellett kommandósainknak cselekedni- tette hozzá.

A bangladesi média arról számol be, hogy a lövések hallatszódtak a repülőgép belsejéből.

Egy utas jelezte a hatóságoknak, hogy a járaton észrevett valamit, ami fegyvernek látszik. Amint landolt a repülő, megkezdték az utasok kimentését - nyilatkozta a Gulf News lapnak egy bangladesi tisztviselő.

Egy szemtanú arról számolt be, hogy a fegyveres be akart hatolni a pilótafülkébe,  de ezt a személyzetnek sikerült megakadályoznia. 

A gépeltérítő annyit közölt az utasszállító személyzetével, hogy Sejk Haszina miniszterelnökkel akar beszélni, de motivációi nem ismertek.

A csittagongi Shah Amanat nemzetközi repülőtér közlekedését átmenetileg felfüggesztették a hatóságok.