Hidzsábot viselő iszlamista migráns képével üdvözlik az embereket egy svéd város határában

2019.02.25. 10:48

Gävle városának a bejáratánál a település baloldali vezetése kihelyeztetett egy elektronikus üdvözlőtáblát, amin egy olyan hidzsábot viselő migráns hátterű nő látható, aki kapcsolatban áll a szélsőséges Muszlim Testvériséggel, korábban pedig egy szalafista irányítás alatt lévő mecsetben dolgozott. Az eset nagy botrányt váltott ki.

A 75 ezres lakosságú Gävle városa Svédország középső részén található, és Gävleborg megye székhelye. Már hosszú évtizedek óta a bevándorláspárti szociáldemokraták vezetik a települést.

Ez meg is látszik Gävle arculatán, ugyanis a szociáldemokrata többségű helyi önkormányzat kihelyeztetett a település bejárata elé egy olyan üdvözlőtáblát, amin egy Suzan Hindi nevű, iszlám vallású, migráns hátterű nő látható - írja a Voice of Europe.

Később kiderült, hogy Suzan Hindi kapcsolatban áll az egyiptomi alapítású, szélsőséges nézeteket valló Muszlim Testvériséggel, korábban pedig egy szalafisták által Szaúd-Arábiából pénzelt mecsetben dolgozott, ahol szélsőséges nézeteket terjesztettek.A helyi közvélemény egy részét és a jobboldali önkormányzati képviselőket is felháborította a bevándorláspárti, baloldali városatyák döntése, de arra semmi esély sincs, hogy leszedjék az üdvözlőtáblát.

A bevándorlásellenes Svéd Demokraták (SD) egyik önkormányzati képviselője - aki egyben parlamenti képviselő is - Roger Hedlund kijelentette, hogy elfogadhatatlannak tartja a nők iszlám általi elnyomása egyik jelképének, a hidzsábnak a reklámozását.Ghazal Saberian, az SD másik önkormányzati képviselője - aki egyébként iráni származású, tehát első kézből tapasztalta meg a nők iszlám általi elnyomását – sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a baloldal nem érti, mit jelent a hidzsáb.

Közölte a baloldali kollégáival, hogy ha szülőhazájában, Iránban egy nő nem takarja el a haját, akkor börtönbe zárják, Szaúd-Arábiában pedig halálra kövezik.A Kereszténydemokrata Pártban politizáló, szintén iráni származású Soheila Fors tudatta, hogy ő ugyan muszlimnak született, de nem takarja el az arcát, mert az azt jelentené, hogy aláveti magát az iszlám elnyomásnak.

Arra is felhívta a baloldali politikusok figyelmét, hogy a húga Iránban jelenleg is börtönben van, mivel nem volt hajlandó eltakarni az arcát, amikor elment egyszer sétálni.