A támadó egy, a bangladesi fővárosból, Dakkából Dubajba tartó járaton rántott fegyvert, majd azzal fenyegette a gép legénységét és 142 utasát, hogy felrobbantja a repülőt. A gépeltérítő megpróbált betörni a pilótafülkébe, de a biztonsági személyzet lelőtte. Kiderült, a fegyvere nem valódi volt. 

A Boeing 737-es típusú utasszállító Dubajba utazott volna, de a gépeltérítési kísérlet miatt visszafordult, hogy leszálljon Csittagongban - írta vasárnap az Origo.

A biztonságosan földet ért gépet katonák vizsgálták átForrás: AFP/Str

A férfi, aki megpróbálta eltéríteni a gépet, egy pisztollyal hadonászott, amiről később kiderült, nem valódi.A biztonsági erők akkor lőtték le, amikor megpróbált bejutni a pilótakabinba. Megsebesült, majd miután elszállították a helyszínről, meghalt.

Kuszum Devan helyi rendőrfőnök elmondta, hogy a férfinál lévő fegyverről bebizonyosodott, hogy játékpisztoly, testére pedig nem volt bomba erősítve. Úgy tűnt, hogy szellemileg kiegyensúlyozatlan. Úgy tudni, vitája volt feleségével, és azt követelte, hogy beszélhessen Sejk Haszina bangladesi miniszterelnökkel.