Játékpisztollyal próbálták meg eltéríteni az utasszállítót

Biman Bangladesh légitársaság, gépeltérítés, gépeltérítő, Boeing 737
Bangladeshi security personnel stand guard near a Dubai-bound Bangladesh Biman plane on the tarmac of the Shah Amanat International Airport in Chittagong on February 24, 2019, following an emergency landing after a man apparently attempted to hijack the aircraft. - Bangladesh commandos stormed a passenger jet in the country's southeast on February 24 and shot dead an armed man who allegedly tried to hijack the Dubai-bound flight, an army official said. The suspect, described by officials as a Bangladeshi man in his mid 20s, was shot as special forces rushed the Boeing 737-800 plane after it landed safely in Chittagong. The 134 passengers and 14 crew aboard the Bangladesh Biman flight BG147 were all rescued unharmed, officials said. (Photo by STR / AFP)
Vágólapra másolva!
A támadó egy, a bangladesi fővárosból, Dakkából Dubajba tartó járaton rántott fegyvert, majd azzal fenyegette a gép legénységét és 142 utasát, hogy felrobbantja a repülőt. A gépeltérítő megpróbált betörni a pilótafülkébe, de a biztonsági személyzet lelőtte. Kiderült, a fegyvere nem valódi volt. 
Vágólapra másolva!

A Boeing 737-es típusú utasszállító Dubajba utazott volna, de a gépeltérítési kísérlet miatt visszafordult, hogy leszálljon Csittagongban - írta vasárnap az Origo.

A biztonságosan földet ért gépet katonák vizsgálták át Forrás: AFP/Str

A férfi, aki megpróbálta eltéríteni a gépet,

egy pisztollyal hadonászott, amiről később kiderült, nem valódi.

A biztonsági erők akkor lőtték le, amikor megpróbált bejutni a pilótakabinba. Megsebesült, majd miután elszállították a helyszínről, meghalt.

Kuszum Devan helyi rendőrfőnök elmondta, hogy a férfinál lévő fegyverről bebizonyosodott, hogy játékpisztoly, testére pedig nem volt bomba erősítve. Úgy tűnt, hogy szellemileg kiegyensúlyozatlan. Úgy tudni, vitája volt feleségével, és azt követelte, hogy beszélhessen Sejk Haszina bangladesi miniszterelnökkel.