Oldtimerben elbújva próbált két szomáliai migráns Angliába jutni

Vágólapra másolva!
Az 1926-ban gyártott gépkocsi angol tulajdonosa egy franciaországi kiállításról tartott hazafelé, és tudtán kívül két szomáliai származású illegális bevándorlót is átvitt a szigetországba.
Vágólapra másolva!

Átlagos utazásnak indult a 64 éves angol oldtimer-gyűjtő, Michael Coatman útja. A férfi egy franciaországi autókiállításon vett részt az 1926-ban gyártott Vauxhall 14/40 típusú, tető nélküli gépjárműjével - írja a 888.hu a Daily Mail cikke alapján.

A show végeztével nyerges vontatóra rakta a nagy becsben tartott autócsodát, s az Egyesült Királyság felé vette az irányt.

Coatman nem sokkal a Caen és Portsmouth között közlekedő éjszakai komp indulása előtt megállt tankolni az előbbi város egyik benzinkútján, ahol aztán nem várt esemény történt.

– emlékezett vissza a Daily Mail-nek adott nyilatkozatában a tulajdonos, aki ezután távozásra szólította fel a migránst.

A bevándorló végül még a francia csendőrség kiérkezése előtt elfutott a tett helyszínéről.

„Ez az egész nagyon félelmetes volt, sokkal rosszabb is történhetett volna" – hangsúlyozta Coatman.

A kalandos túra slusszpoénja azonban csak ezután következett, a komp angliai kikötése után a brit hatóságok a ponyvával letakart oldtimer ellenőrzése során

egy alvó szomáliai migránst találtak az első ülésen.

Mivel a ponyvával belülről lehetetlen lett volna letakarni az autót, a határőrök egy másik potyautas keresésébe fogtak, és

perceken belül egy újabb, szintén szomáliai bevándorlót találtak a teherautó hátuljában.

„A hatóságok nagyon jól végezték a dolgukat, de ez mégis elég bizarr volt. Korábban sosem éltem át hasonlót" – jellemezte a nem mindennapi utazását a 64 éves gyűjtő.