Egy Soros-szervezet miatt tiltották le a Facebookról Tommy Robinsont

2019.02.28. 09:05

A Nagy-Britanniában bevándorlásellenes politikai aktivistaként és újságíróként tevékenykedő Tommy Robinsont számos tiltás után, kedden örökre letiltotta a Facebook és az Instagram. Kiderült azonban, hogy a letiltása mögött egy olyan Soros György által finanszírozott álcivil szervezet lejárató jellegű, hazugságokra épülő munkássága áll, amely korábban a magyar kormány Stop Soros nevű bevándorlásellenes törvénycsomagját is hevesen támadta. Sorosék tehát nem tűrik meg a másként gondolkodók szabad véleménynyilvánítását.

Tommy Robinson 35 éves, és London főleg migránsok lakta, bűnbandáiról hírhedt Luton nevű negyedében született.

Tommy RobinsonForrás: AFP/NurPhoto/Aleksander Klug

Arról vált ismertté, hogy ellenzi a harmadik világból Európába irányuló tömeges migrációt, és radikálisan kiáll a szólás- és véleménynyilvánítási szabadság mellett.  Ez a két dolog az angliai muszlimok, a balliberálisok és a Soros-szervezetek első számú közellenségévé tette.

Robinson tagja volt a bevándorlásellenes Brit Nemzeti Pártnak, és egyik alapítója a kontinens iszlamizációját ellenző Európai Önvédelmi Ligának (European Defence League-EDL).

Novemberben belépett a bevándorlásellenes, jobboldali Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjába (United Kingdom Independence Party-UKIP).

Májusban azért ítélték 13 hónap börtönbüntetésre, mert engedély nélkül tudósított az 1500 brit kiskorút megerőszakoló pakisztáni migránsbanda peréről. 

Egy fellebbezés nyomán augusztusban érvénytelenítették az ítéletet.

Ennek ellenére a politikai korrektség hívei, a balliberálisok, a muszlimok és a Soros-szerzetek célkeresztjében maradt. Ideiglenes jelleggel a különböző közösségi oldalakról már többször is letiltották, csak azért, mert elmondta a véleményét az iszlám vallásról és a harmadik világbeli migráció negatív hatásairól. 

Kedden a Facebook és az Instagram örökre letiltotta Tommy Robinsont  - közölte a baloldali The Guardian.

Tommy Robinsonnak egyébként a legnépszerűbb közösségi oldalon több mint egymillió követője volt. 

Régebben a Twitter is örökre letiltotta. 

A Facebookról, és annak a tulajdonában álló Instagramról való végleges letiltásának az volt az ürügye, hogy Robinson készített egy dokumentumfilmet, amiben rejtett kamerás felvételek segítségével lerántotta a leplet a BBC álhírgyártásáról, különös tekintettel a Panorama című műsorra. 

A Panorama ugyanis megjelentetett Tommy Robinsonról egy hazugságoktól hemzsegő összeállítást, aminek tartalmát egy Soros György által finanszírozott álcivil szervezet (NGO), a Hope Not Hate (Remélj, Ne Gyűlölj) szolgáltatta. 

A muszlimbarát, bevándorláspárti szervezet még Robinson ideiglenes, májusi bebörtönzése után közzétett egy hazugságoktól hemzsegő publikációt, amiben szélsőjobboldalinak, radikálisnak és iszlamofóbnak minősítette a politikai aktivistát.

A filmet Robinson szombaton a BBC manchesteri központja előtt mutatta be, ami óriási felháborodást váltott ki.

A sorosista brit NGO amúgy annyira „független", hogy az aktív tagjai között megtalálhatjuk az antiszemita isztamistákkal együttműködő Munkáspárt (Labour Party) egyik parlamenti képviselőjét, Ruth Lauren Smeeth-t is.

A Hope Not Hate 2017 áprilisában egyébként támadta Magyarország kormányát is, azért, mert akkor került nyilvánosságra a Stop Soros nevű bevándorlásellenes törvénycsomag.