Junckert felhívta a felesége, miközben beszédet mondott, és felvette - videó

2019.02.27. 08:08

Hétfőn az Európai Unió (EU) és az Arab Államok Ligája egyiptomi csúcstalálkozóján beszédet mondott Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke is. Miközben beszélt, megszólalt a mobiltelefonja. Saját bevallása alapján a felesége hívta.

Az egyiptomi Sarm es-Sejkben került megrendezésre első alkalommal az EU és az Arab Liga vezetőinek a kétnapos csúcstalálkozója, amin a fő témák a migráció, a biztonság és a gazdasági fejlődés voltak.

Az eseményen hétfőn beszédet mondott – többek között – az Európai Bizottság isiászban szenvedő elnöke, Jean-Claude Juncker is.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke, Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök, és Ahmed Abdul-Geit, az Arab Liga főtitkára sajtóértekezletet tart az Arab Liga és az Európai Unió első csúcstalálkozóján az egyiptomi Sarm-es-Sejkben 2019. február 25-énForrás: MTI/EPA/Háled El-Fiki

Miközben Juncker francia nyelven tartotta a beszédét, megszólalt a mobiltelefonja, amit a jelek szerint elfelejtett lenémítani.

A Bizottság elnöke felvette a mobilt, majd azt mondta, hogy „halló”. Ezt követően még mondott valamit franciául, majd – vicceskedve – angolul kijelentette: a „szokásos gyanúsított”.
Ezután elárulta, hogy a felesége hívta.A teremben gyakorlatilag mindenki elkezdett Junckeren nevetni. Később folytatta a beszédét.