Egymásba rohant két vonat Brazíliában

Rio de Janeiro,vonat, San Cristovao
Rio de Janeiro, 2019. február 27. Tűzoltók a Rio de Janeiró-i San Cristovao pályaudvaron történt vonatbaleset helyszínén 2019. február 27-én. Legkevesebb nyolc ember megsebesült, amikor két személyszállító vonat frontálisan ütközött. MTI/EPA/EFE/Marcelo Sayao
Vágólapra másolva!
Szerda reggel a Rio de Janeiró-i San Cristovao pályaudvaron történt vonatbaleset. Legalább nyolcan megsebesültek, köztük a vonat vezetője is, aki beszorult a roncsok közé – írja az UOL Notícias.
Vágólapra másolva!

A Rio de Janeiro északi részén lévő Sao Cristovao állomáson szerda reggel két vonat ütközött össze. A tűzoltóság szerint kilencen sérültek meg a balesetben.

A vonat vezetője több mint négy órán keresztül volt a roncs fogságában.

A tűzoltók a mentés idejére oxigénpalackkal biztosítottak számára levegőt.

Hét embert a Souza Aguiar központi kórházba, míg egyet a Salgado Filho kórházban szállítottak a mentők. A vezető állapotáról nincs információ.

Tűzoltók a Rio de Janeiró-i vonatbaleset helyszínén 2019. február 27-én Forrás: MTI/EPA/EFE/Marcelo Sayao

A Városi Egészségügyi Minisztérium szerint a Souza Aguiar kórházba szállított áldozatok csak könyebben sérültek meg. Személyazonosságukat egyelőre nem közölték.

A balesetről egyelőre annyit lehet tudni, hogy

a két vonat ugyanarra a vágányra érkezett.

Bár korábban a vasúttársaság azt nyilatkozta, hogy az egyik vonaton nem voltak utasok, azóta kiderült, hogy mind a két szerelvényen utaztak.

A baleset miatt a vasúttársaság és a közlekedésért felelős minisztérium is vizsgálatot indított.