Holttestre szerelt pokolgép robbant Malin

Vágólapra másolva!
Holttestbe rejtett pokolgép végzett legalább 17 emberrel Mali középső részén kedden. A merényletben további 15 ember sérült meg - közölte szerdán egy helyi képviselő. 
Vágólapra másolva!

Az áldozatot fegyveresek ölték meg, majd ők rejtettek a holttestébe illetve köré robbanószert - mondta a helyi képviselő.

- mondta egy biztonsági képviselő.

Néhány nappal ezelőtt a szomszédos Burkina Fasóban történt hasonló merénylet,

a holttestre szerelt pokolgép a helyi biztonsági erők több tagjával végzett.

Maliban súlyos problémát okoznak az ország elsősorban északi és középső részén tevékenykedő szunnita muszlim terroristacsoportok, közül sokan az al-Kaidának fogadtak hűséget.

Mali korábban Nyugat-Afrika mintaállamának számított, mindaddig, amíg

2012-ben egy kudarcot vallott katonai hatalomátvétel nyomán anarchiába süllyedt az ország.

Mali északi részét 2012 tavaszán vonták ellenőrzésük alá a szélsőségesek. Bár a dzsihadistákat 2013-ban Franciaország vezetésével kiűzték a térségből, nem hagytak fel a támadásokkal, és már nemcsak északon, hanem Mali középső, illetve déli részén, valamint a szomszédos Burkina Fasóban és Nigerben is megjelentek.

Maliban az ENSZ békefenntartó missziója is jelen van. A 15 ezer fős kontingensben mintegy ezer német katona is van, az afganisztáni után ugyanis a mali Németország legnagyobb külföldi katonai missziója, és egyben a legveszélyesebb is.