Ma éjjel végzik ki a férfit, aki megölte felesége családját

2019.02.28. 18:51

Elhidegült feleségétől, válófélben voltak, de ezt nem tudta feldolgozni, ezért Billy Wayne Coble elrabolta a nőt, aztán megölte a családját a texasi Huntsvilleben. 1989-ben ítélték halálra; az ítéletet harminc év után, ma éjjel hajtják végre. Billy Wayne Coble-t annyira felzaklatta a folyamatban lévő válása, hogy elrabolta feleségét, Karen Vichát. Azután ugyan letarzóttatták a férfit, de óvadékkal szabadult. Kilenc nappal a nő elrablása után Coble a nő otthonához ment, ahol megbilincselte és megkötözte a három lányát, és J.R Vichát, sógora fiát is - írja a Fox News. 

Azután a nagyszülők, a 64 éves Robert és 60 éves Zelda Vicha házához ment, és egyesével lelőtte őket, fiúkkal a 39 éves Bobby Vichával együtt.

Miután Karen Vicha hazatért, Coble ismét elrabolta a nőt, és megfenyegette, hogy megerőszakolja és megöli. A rendőrség hajtóvadászatot indított Coble ellen, és végül a szomszédos Bosque megyében fogták el. A férfit először 1990-ben ítélték el a gyilkosságokért. 2007-ben az amerikai fellebbviteli bíróság új büntetőpert indított az ügyben. 2008-ban újra kihallgatták a családot lemészároló férfit, akit újra halálra is ítéltek. A férfi egyáltalán nem érez bűntudatot.

Ügyvédei szerint poszttraumás stresszben szenvedett a férfi azóta, mióta a vietnámi háborúban harcolt. Ezért végezhetett ki áldozatait. Sőt, a védők azt is állítják, hogy két ügyészi szakértő tanúja félrevezető vallomást tett arról, hogy a gyilkos veszélyt jelenthet-e később a társadalomra.

Az ügyvédei arra kérték az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságát, hogy tegyék későbbre el a kivégzés napját.

Arra hivatkoztak, hogy a férfi korábbi védői nem tettek meg mindent a férfi védelmében, és a gondatlanságuk miatt ítélték halálra a Coble-ot. Nem végeztettek elmeorvosi vizsgálatot például. Az állami fellebbviteli bíróság azonban elutasította a kérelmet.

Mégis, ez egy emberibb módja, mint amit ő tett a családommal. Ez nem az, amit érdemelne, de jó érzés lesz tudni, igazságot kapunk úgy, ahogy azt a törvény engedi- mondja meggyilkolt rendőr, Bobby Vicha fia, J.R. Vicha. A mészárlás idején mindössze 11 éves volt. Szerinte megkönnyebbülés lesz, amikor kivégzik apja gyilkosát.

A most hetvenéves Coble a harmadik rab lesz, akit ebben az évben kivégeznek az Egyesült Államokban. Közülük kettőt Texasban, ami a nemzet legforgalmasabb büntető állama.