Egymillió dollárt (278 millió forint) ajánlott fel Washington annak, aki segít kézre keríteni Oszama bin Laden egykori terroristavezér fiát, Hamza bin Ladent - közölte az amerikai külügyminisztérium.

Az al-Kaida egykori vezetőjének fia, Hamza bin Laden amerikai közlés szerint jelenleg fontos tisztséget tölt be a terrorszervezetben. Sőt, egyes szakértők azt állítják, már ő az új vezére az al-Kaidának, és 2015 augusztusa óta több internetes videofelvételen is szerepelt, ahol az Egyesült Államok és szövetségesei elleni támadásokra szólítja fel híveit.

Oszama bin Laden és fia, Hamza bin LadenForrás: AFP

A washingtoni külügyminisztériumi közleménye szerint, a többnyire hangfelvételeken közzétett fenyegetőzések alapján, Oszama bin Laden 2011-es halálát akarja megbosszulni. A volt terroristavezérrel az észak-pakisztáni Abbotábád városában végeztek az amerikai speciális alakulat katonái.

Az amerikai külügyminisztérium által 2019. március 1-jén közreadott körözési felhívás Hamza bin Ládenről, Oszama bin Ládennek, az al-Kaida terrorszervezet néhai alapítójának fiárólForrás: MTI/EPA/Egyesült Államok külügyminisztériuma/-

Hamza bin Ladent, aki becslések szerint 30 éves lehet, Washington 2017-ben tette fel a körözött terroristák listájára, befagyasztva az Egyesült Államokban található vagyonát.