A magyar modellt követi Ausztria: a családokat segítik a migránsok helyett

2019.03.02. 14:24

Heinz-Christian Strache osztrák szabadságpárti alkancellár kijelentette, hogy a bevándorlás nem tudja megoldani a demográfiai problémát, és egyben a saját nép másikra kicserélését jelentené. Szerinte az a helyes megoldás, ha - magyar mintára - a hazai család gyerekvállalását támogatják. Ebben a témában már történtek konkrét intézkedések.

Heinz-Christian Strache - aki Bécsben nyilatkozott az osztrák közszolgálati médiának - hangsúlyozta: ez nem lehet a koncepciója egyetlen felelős politikusnak sem.

A migráció helyett hatékony családpolitikai intézkedésekre van szükség, amelyek úgy támogatják a családokat, hogy egy vagy két gyereknél többet vállalhassanak anélkül, hogy az egyet jelentene a szegénységgel - emelte ki.

Heinz-Christian StracheForrás: fpoe.at

Közölte az alkancellár, hogy az osztrák családpolitikának jelentős központi eleme a családi pótlék, a családtámogatás és a családi adókedvezmény.

A nemrég elfogadott adókedvezményről szóló döntés értelmében például januártól gyermekenként évi 1500 euróval több maradhat a családoknál. Ez a gyermek 18 éves koráig összesen 27 ezer euróval több, mint korábban - ismertette.

A szabadságpárti politikus azt mondta, jónak tartja Orbán Viktor családpolitikai modelljét, és több lényeges kérdésben is megegyezik a véleménye a magyar miniszterelnökével, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterével és más magyar politikusokéval. Szeretné, ha Ausztria még szorosabban együttműködne a visegrádi országokkal - tette hozzá.

Az európai parlamenti választással kapcsolatban úgy vélekedett, nagyon fontos, mert ezáltal korrigálni lehet azt a politikai tévutat, amelyen jelenleg az Európai Unió jár.

Ez lehetőséget ad arra, hogy a végzetes és téves meghívást, a befogadási politikát és az ezért felelőssé tehető politikusokat demokratikusan, politikai eszközökkel le lehessen győzni. Továbbá esélyt ad arra, hogy Európa megvédje határait, valamint megállítsa az illegális bevándorlást és a fenyegető iszlamizálódást - hangsúlyozta álláspontját.

Ausztria felé igyekvő migránsok a Balkánon. A kép illusztrációForrás: Origo

Tudatta, idén Ausztriában nyolc gyilkosság történt, amelyből hetet migrációs hátterű ember követett el. Ausztria egy keresztény európai ország, és azoknak, akik oda mennek, kötelességük, hogy beilleszkedjenek, elfogadják az osztrákok értékeit - fűzte hozzá.

Strache kijelentette: azt a migránst, aki bűncselekményt követ el, ki kell toloncolni az országból.Kitért arra is, hogy nem szeretné, ha a nemzetállamok megszűnnének, és Európa egy központosított szövetségi állammá alakulna.

Szerinte olyan Európára van szükség, ahol az egymással szövetséges nemzetállamoknak saját jövőjük van, ahol a különböző országok elfogadják és tisztelik egymást, és ott helyben oldják meg a helyi problémákat, nem pedig központilag, Brüsszelből irányítanak.