Egy vatikáni sír felnyitását követeli a rég eltűnt római lány családja

2019.03.04. 19:11

Egy Szent Péter-bazilika melletti régi sír felnyitását követeli a Vatikántól Emanuela Orlandi, a 36 éve rejtélyesen eltűnt római kamasz lány családja.

A család ügyvédje, Laura Sgró a vatikáni német temető, a Campo Santo Teutonico egy nemesi sírjának felnyitását kérte Pietro Parolin vatikáni államtitkártól (miniszterelnök), mivel még tavaly nyáron egy névtelen levelet kaptak. Abban egy fotót is mellékeltek a Hohenlohe-ház egyik sírjáról, és azt üzenték a hozzátartozóknak, hogy ott keressék az eltűnt lányt, ahol az angyal mutatja– közölte hétfői számában a Corriere della Sera című olasz lap.

Szent Péter szobra a vatikáni Szent Péter-bazilika előttForrás: Nick Thompson /Origo

A Vatikán szóvivője hétfőn megerősítette, hogy a család kérte a szóban forgó sír felnyitását, és az egyházi állam megvizsgálja a kérést.A család ügyvédje rámutatott, hogy a Hohenlohe-sírt legalább egy alkalommal megbolygatták, és hogy nem egyezik a síremlék és az említett angyalszobor keletkezési ideje. Ráadásul ez az egyetlen sír a temetőben, amelyre időről időre friss virágot és égő gyertyát helyeznek.

A szóban forgó sír a vatikáni Szent Péter tér szomszédságában található temetőben van (a kép illusztráció)Forrás: MTI/EPA-ANSA/Maurizio Brambatti

Emanuela Orlandit, egy vatikáni alkalmazott 15 éves lányát 1983. június 22-én látták utoljára, amikor távozott egy zeneóráról. Titokzatos eltűnésével kapcsolatban a legvadabb összeesküvés-elméletek kaptak lábra az elmúlt évtizedekben, de eddig egyik sem igazolódott be. Tavaly ősszel felcsillant a remény, hogy megoldódhat a rejtély, mivel titokzatos emberi maradványokat találtak a Vatikán olaszországi diplomáciai képviseletének területén, de a csontok DNS-vizsgálata végül kizárta, hogy a három és fél évtizede eltűnt lány maradványai kerültek volna elő a portásfülke padlózata alól.