A Facebook-diktatúra letiltotta az Origo migránsokkal foglalkozó cikkét

Vágólapra másolva!
Ismét cenzúrázták egy olyan cikkünket az RTL-csoport facebookos cenzorai, amely a migráció árnyoldalát kívánta bemutatni. Nagyon úgy fest, hogy a liberális világrendnek továbbra sincsenek ínyére az olyan vélemények, amelyek az övékétől eltérnek. Itt az újabb kiváló példa arra, hogy a szólás- és véleményszabadság csak addig terjed, amíg ők akarják. Az Orwell-i világ a szemünk láttára elevenedik meg. 
Vágólapra másolva!

Múlt hét csütörtökön megírtuk, hogy a spanyol hatóságok hétfőn elfogtak egy marokkói migránst, aki egy 24 éves szociális munkást akart megerőszakolni, egy nappal korábban pedig egy 48 éves pakisztáni támadott meg egy nőt egy valenciai parkolóban. Bár a hírben semmi különös nincs, hiszen Nyugat-Európában mindennaposak az ilyen esetek,

a RTL-csoport facebookos cenzorai mégis úgy döntöttek, hogy tűrhetetlen dolog történt, ezért letiltották az ominózus cikket.

"A bejegyzésed nem felel meg a gyűlöletbeszéddel kapcsolatos közösségi alapelveinknek" - érkezett az üzenet az RTL-csoport cenzoraitól azzal az írással kapcsolatban, amely csupán azt szerette volna bemutatni, hogy a migrációnak bőven léteznek árnyoldalai is, a bevándorlók nagyobb arányban követnek el bűncselekményeket, mint a helyiek. A cikket a közösségi felületen is szerettük volna megmutatni, azonban komoly falakba ütköztünk. Jelen állás szerint nemcsak a bejegyzés linkje nem érhető el, hanem a szerkesztői rendszerből sem lehet megnyitni a spanyolországi migránsok bűncselekményeivel foglalkozó írást. Továbbra is az a helyzet tehát, hogy

a Facebook által megtestesített liberális világrend nem engedélyezi, hogy a bevándorlás negatív vonatkozásai szóba kerülhessenek.

Ebből pedig az szűrhető le, hogy a közösségi oldal továbbra sem szeretné, ha az illegális bevándorlókról negatív hírek jelennének meg.

Ezt az üzenetet kaptuk:

Forrás: Origo

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a közösségi portál alaposan beleszólt a magyar választási kampányba is, írásainkat több alkalommal is cenzúrázta. Többek között nem engedte hirdetni azt a cikkünket, ami arról szólt, hogy Párizs egyik elővárosában, Rueil-Malmaison egyik bevásárlóüzletében egy migráns asszony hihetetlen agresszivitással, minden előzmény nélkül rátámadt két férfire. Mivel úgy értékelte, hogy egy homoszexuális párról van szó, életveszélyesen megfenyegette őket.

Korábban azt a cikkünket nem engedték kitenni, ami arról szólt, hogy egy afgán migráns egy terhes nőt a saját ágyában erőszakolt meg Nagy-Britanniában. A közösségi portál mondvacsinált okokra hivatkozva nem közölte a cikket.

Az RTL-nek megkerülhetetlen a szerepe a cenzúrázásban

Korábban megírtuk, hogy a Facebook gumiszabályokat alkalmaz, és minden az RTL-közeli cenzorok kénye-kedvén múlik. Ahogy arról is beszámoltunk, hogy a Facebookot egy olyan cég „moderálja" (vagyis cenzúrázza), melynek tulajdonosa ugyanaz a Bertelsmann, mint a német kormánnyal feltűnően lojális, a magyarral feltűnően ellenséges RTL-csoportnak.