Megtalálták a lezuhant etióp gép feketedobozát

Bisoftu, 2019. március 11.
Mentők roncsdarabokkal az etióp fővárostól, Addisz-Abebától délkeletre fekvő Bisoftu közelében 2019. március 11-én, miután az előző nap 157 emberrel a fedélzetén lezuhant az Ethiopian Airlines etióp légitársaság Addisz-Abebából
Bisoftu, 2019. március 11. Mentők roncsdarabokkal az etióp fővárostól, Addisz-Abebától délkeletre fekvő Bisoftu közelében 2019. március 11-én, miután az előző nap 157 emberrel a fedélzetén lezuhant az Ethiopian Airlines etióp légitársaság Addisz-Abebából Nairobiba közlekedő Boeing 737 MAX 8 típusú gépe. A szerencsétlenséget senki sem élte túl. MTI/AP/Mulugeta Ayene
Vágólapra másolva!
A BBC szerint megtalálták a vasárnap lezuhant etióp gép feketedobozát. A szerencsétlenségben 157 ember halt meg.
Vágólapra másolva!

Cikkünk frissül!

A helyi média szerint a pilótafülkében elhelyezett feketedobozban egy hangrögzítő van, valamint a járat adatai digitálisan rögzítve.

Az Ethiopian Airlines légitársaság megerősítette az értesülést. Közölte ugyanakkor, hogy

a készülékek az első vizsgálatok alapján megsérültek,

így kérdéses mennyi információ nyerhető ki belőlük.

Mentők a katasztrófa helyszínén Forrás: MTI/AP/Mulugeta Ayene

Vasárnap röviddel a felszállás után lezuhant az Ethiopian Airlines egyik Boeing 737-es utasszállítója, ami az etiópiai Addisz-Abebából tartott a kenyai Nairobiba. A fedélzeten 149 utas és 8 fős személyzet volt, közülük senki sem élte túl a katasztrófát.

Szakértők szerint még túl korai lenne megmondani, mi okozta a balesetet.

A vasárnapi baleset újabb kérdéseket vetett fel a Boeing-737-8 MAX repülőgépek biztonságát illetően,

miután egy azonos típus, amelyet a Lion Air indonéz légitársaság üzemeltetett, október 29-én a Jáva-tengerbe zuhant, 189 ember halálát okozva.

Az etióp légitársaság gépének vasárnapi katasztrófája miatt a cég, a kínai polgári légiforgalmi hatóság és a Cayman Airways karibi légitársaság bejelentette, hogy a szerencsétlenül járt típusból, a Boeing-737-8 MAX-ból egyelőre egyetlenegy sem repülhet. Indonézia szintén a típus repülési tilalmáról döntött.