Megtalálták a lezuhant etióp gép feketedobozát

2019.03.11. 11:41

A BBC szerint megtalálták a vasárnap lezuhant etióp gép feketedobozát. A szerencsétlenségben 157 ember halt meg.

Cikkünk frissül!

A helyi média szerint a pilótafülkében elhelyezett feketedobozban egy hangrögzítő van, valamint a járat adatai digitálisan rögzítve.

Az Ethiopian Airlines légitársaság megerősítette az értesülést. Közölte ugyanakkor, hogy a készülékek az első vizsgálatok alapján megsérültek, így kérdéses mennyi információ nyerhető ki belőlük.

Mentők a katasztrófa helyszínénForrás: MTI/AP/Mulugeta Ayene

Vasárnap röviddel a felszállás után lezuhant az Ethiopian Airlines egyik Boeing 737-es utasszállítója, ami az etiópiai Addisz-Abebából tartott a kenyai Nairobiba. A fedélzeten 149 utas és 8 fős személyzet volt, közülük senki sem élte túl a katasztrófát.

Szakértők szerint még túl korai lenne megmondani, mi okozta a balesetet.

A vasárnapi baleset újabb kérdéseket vetett fel a Boeing-737-8 MAX repülőgépek biztonságát illetően, miután egy azonos típus, amelyet a Lion Air indonéz légitársaság üzemeltetett, október 29-én a Jáva-tengerbe zuhant, 189 ember halálát okozva.

Az etióp légitársaság gépének vasárnapi katasztrófája miatt a cég, a kínai polgári légiforgalmi hatóság és a Cayman Airways karibi légitársaság bejelentette, hogy a szerencsétlenül járt típusból, a Boeing-737-8 MAX-ból egyelőre egyetlenegy sem repülhet. Indonézia szintén a típus repülési tilalmáról döntött.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK