Európa teljes iszlamizációjáról beszélt az új belga imám

education social politics Horizontal
A family rests and sings near a mosque of the Islam Centre of Vienna on April 14, 2017 in Vienna, Austria. - A debate is raging in Austria after a study suggested that Islamic kindergartens in Vienna were helping to create "parallel societies" or even produce the dangerous homegrown radicals of the future. (Photo by JOE KLAMAR / AFP)
Vágólapra másolva!
A Belgiumi Iszlám Kulturális Központ új vezetői szerint „ha Allah is úgy akarja, 50 éven belül egész Európa muszlim lesz".
Vágólapra másolva!

Az Origo is rendszeresen beszámolt arról, hogyan váltak a belga főváros (egyben az Európai Unió székhelye is) egyes negyedei muszlimok által irányított no-go zónákká, mint például Molenbeek vagy Schaerbeek egyes részei. Az egykoron középpolgári Molenbeekből 30 év alatt az európai dzsihadizmus fővárosa lett, innen irányították a 2015-ös párizsi terrortámadásokat, itt készítették elő a 2016-os brüsszeli kettős terrortámadást is.

A szocialista városvezetés és a helyi muszlim kisebbség (de mára már inkább többség) különös paktumot kötött: a muszlimok a szocialistákra szavaznak a helyhatósági és országos választásokon,cserébe a városvezetés eltűri, hogy törvényen kívül, saját szabályaik, a Korán előírásai szerint éljenek. Zavartalanul. Franciaországban ezeket a területeket Macron egykori bukott szocialista belügyminiszterének, Collomb-nak a szavaival élve „köztársaságon kívüli területnek" szokás nevezni, de megtaláljuk őket Nyugat-Európa összes migránspárti országában.

Súlyos gondok a radikális iszlám miatt Belgiumban

Brüsszelben egyébként nemcsak ezen a területen vannak súlyos gondok az iszlám szélsőségesekkel és az iszlám befolyással. Szakértők szerint kritikus a helyzet az imámok, a muszlim egyházi vezetők és általában a mecsetek működtetésével kapcsolatban is.

Mind a kiválasztás, mind a finanszírozás kérdéseket vet fel, az esetek többségében nem is lehet tudni, hogy a mecsetekben (amelyek gyakran lakóházakban kerülnek kialakításra) az iszlám épp melyik változatát hirdetik, ki fizeti az imámot, ki képezte ki, egyáltalán, ki az imám és milyen pénzekből épülnek a mecsetek.

A 2016. március 22-i brüsszeli kettős terrortámadást vizsgáló brüsszeli parlamenti bizottság által egyébként is komoly vizsgálat alatt álló brüsszeli nagymecset most újabb kérdéseket vet fel a belga közéletben és a politika szintjén. A nagymecset és annak vezetése eddig azért állt kereszttűzben (egyébként teljesen jogosan) mert szoros pénzügyi és személyi szálak fűzik az Iszlám Világszövetséghez, amely nem mentes a radikális iszlám tanaitól és a szélsőséges, keresztényellenes felhívásoktól sem. Főleg a konzervatív, flamand politikai oldalon zavar sok politikust az a tény, hogy Belgiumban működő vallási intézményeket külföldről, főleg arab államokból finanszíroznak és ezáltal ideológiailag irányítanak is.

Sok a zavaroas ügy a brüsszeli nagymecset körül Forrás: BELGA/AFP/Luc Claessen

Radikális iszlamisták a mecset élén

Az egyik leginkább kritizált személy a Belgiumi Iszlám Kulturális Központ és egyben a Nagymecset új vezető-helyettese is. Nordine Taouil imámról van szó, akinek elhíresült prédikációja még elérhető az interneten.Ebben a videóban Taouil meglehetősen lekezelően nyilatkozik a nyugati civilizációról. Azzal vádolja a nyugati embereket, hogy „úgy öltözködnek, mint a kutyák", és azt az iszlám igékből egyenesen levezett tanítást hirdeti, hogy a „nőknek indokolatlanul nem szabad az utcán járkálni, vagy kimenni a házukból".

Nyíltan bátorítja a muszlimokat arra, hogy minél több gyerekük szülessen, hogy egész Európa muzulmán legyen, lehetőleg előbb, mint később

. „Hol leszünk mi 50 év múlva?" teszi fel a kérdést a szélsőséges imám. „Egész Európa muzulmán lesz, ha Allah is úgy akarja", válaszol a kérdésre a brüsszeli nagymecset vezető-helyettese.

„Épp ezért házasodjatok és legyen minél több gyereketek", szólítja fel a muszlimokat a hódítás gyakorlati megvalósítására.

Pontosan ugyanúgy, ahogy azt az algériai válság kapcsán írtuk meg és Houari Boumédiène ezredest idéztük, aki államelnökként, 30 év alatt megduplázta Algéria lakosságát, és egyidejűleg meghirdette a „nagy népességcsere" koncepcióját is. Ebben több millió muszlim északra költözését vizionálta, de új típusú hódító háborús „hadüzenetet" is küldött a keresztényeknek. Az egykori államelnök és radikális muszlim vezető szerint a hazájukat elhagyó és Európába költöző muzulmánok „fiaikkal hódítanak majd, mert asszonyaik méhében már ott a győzelem.

Brahim Laytouss (középen) szexuális zaklatás miatt került bíróság elé, míg Nordine Taouil (jobboldalt) Európa teljes iszlamizációjáról beszélt Forrás: BELGA/AFP/Laurie Dieffembacq

Szaúdi háttér

Ami még az idézett videó-nyilatkozatnál is érdekesebb, az az, hogy Alain Winants, a belga kormány egyik legmagasabb rangú biztonsági vezetőjeként (Winants 2006 és 2014 között a Belga Állami Biztonsági Szolgálat vezetője volt) 2009-ben nyilvánosságra hozott egy olyan jelentést, amelyből egyértelműen kiderült, hogy

Taouil imámot Szaúd-Arábiában szalafista (szélsőséges iszlám tanokat hirdető felekezet) kiképzésben részesítették és a szélsőséges wahhabista –szalafista körhöz tartozott.

(A wahhabizmus két évszázadon keresztül Szaúd-Arábia vezető vallása volt. A Korán szigorú értelmezésén alapul és mindenki, aki nem ezt vallja, az ellenség, aki ellen küzdeni kell.)

Az elmúlt időszakban pedig Taouil még azzal is felhívta magára a figyelmet, hogy éles szavakkal támadta azokat a főként flamand törekvéseket, hogy a muzulmán lányok vegyék le az iskolákban a kendőt. Tiltakozásában egészen odáig elment, hogy nyíltan támogatta a Vrije Keuze („szabad választás") mozgalmat, amely végül saját iskolát nyitott Antwerpenben és a muszlim lányokat kendő viselésére kötelezték, alig ellentmondásosan, pont a szabad választás szellemében. További kritika érte amiatt is, hogy fiatal belga muzulmánokat képezett ki Pakisztánban.

Taouil a DH belga lapban cáfolta ezeketaz egyébként hivatalos dokumentumokkal alátámasztott információkat, hazugságnak, vagy egyszerű manipulációnak minősítve azokat, ugyanakkor érvei nem túl meggyőzőek a létező bizonyítékokkal szemben.

Szexuális zaklatással vádolt radikális imám lett a vezető

Ennél is komolyabb problémák merültek fel a Nagymecset és az Iszlám központ vezetőjével kapcsolatban. Brahim Laytouss-t 2018. október 18-án bíróság elé állították kiskorú lányok szexuális zaklatása miatt. Négy lány vádolta ezzel, végül is három visszavonta a vádat, de a negyedik fenntartotta. A 16 év körüli lány részletes és a bíróság által értékelhető tanúvallomást tett, amely nyilvánosságra került.

Ebben többek között az szerepel, hogy az imám utazási, éttermi ajánlatokkal ostromolta a kiskorút, bikiniben vagy olyan ruhákban „kívánta" látni, amelyeken „domborulatai" jól látszanak.

Az ügyészség négy hónap börtönbüntetést és tanári állásából való felfüggesztését kérte (Laytousse imám és iszlám tanár volt a flandriai Gentben.). Laytousse tagadta a vádakat, miután Belgiumban vagyunk, ennyi elég is volt, hogy felmentsék. Egy másik vád szerint Laytousse szállást adott a Brüsszelben hat gyilkosságot elkövetett kommunista ideológián szocializálódott terrorista hátterű, marokkói-belga Abdelkader Bellirajnak, aki többek között a Belgiumi Zsidószövetség elnökét, dr. Wybrant és az akkori Nagymecset igazgatóját és annak titkárát is meggyilkolta.

Laytousse elismerte, hogy a többszörös gyilkos Belliraj nála lakott, albérletben, de arról fogalma sem volt, hogy milyen háttérrel rendelkezett a belga-marokkói muszlim terrorista.

Egészen különös ügyről van szó, hiszen Laytousse a nagymecset egykori igazgatója gyilkosának volt a főbérlője, mostanra pedig ő lett a nagymecset igazgatója.