Hazudott a koráról a brit lányt megerőszakoló migráns

2019.03.12. 14:53

Három szudáni migráns csoportosan megerőszakolt egy 17 éves brit lányt. Kettőt közülük 13 év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek, a harmadikat azonban egyelőre nem tudták elítélni, mert kiderült, hogy hazudott a koráról. 17 évesnek mondta magát, de valójában 25 éves lehet.

A kiskorú lány megerőszakolására 2018. július 14-én került sor a West Yorkshire grófságban fekvő Huddersfield városában, nem messze Leedstől.

Három afrikai kinézetű férfi erőszakolta meg a lányt, a DNS alapján pedig néhány nap elteltével sikerült azonosítani az elkövetőket - írja a Daily Mail.

Kiderült róluk, hogy szudáni migránsok, akik menekültnek vallották magukat. Ők a következők: a  35 éves Abdul Latif Salih, a 21 éves Bahaldin Doud és Saddam Muhamadaim, aki 17 évesnek hazudta magát, de a hatóságok szerint valójában 25 éves.

A Leedsi Királyi Bíróság a napokban Abdul Latif Salihot és Bahaldin Doudot 13 év töltendő börtönbüntetésre ítélte kiskorú megerőszakolása miatt, azonban Saddam Muhamadaimot nem tudták rács mögé juttatni, mivel nem sikerült még megállapítani, hogy mennyi idős lehet.

A szudáni migráns, amikor beadta a menedékéremét, azt írta bele, hogy 1993 januárjában született, de a rendőröknek, miután elfogták, azt hazudta, hogy igazából 2001 márciusában született.

Amíg nem sikerül megállapítani az erőszakoló migráns valódi életkorát, addig előzetes letartóztatásban marad.