"Túl férfias" volt a megerőszakolt nő, ezért felmentették a támadóit

A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
Több száz ember tüntetett az olaszországi Ancona bírósága előtt hétfőn, miután kiderült, hogy pár éve azért mentettek fel két férfit nemi erőszak vádja alól, mert a bíró szerint nem történhetett erőszak, ugyanis az áldozat „túl férfias” volt, és ezért a gyanúsítottak nem is vonzódtak hozzá.
Vágólapra másolva!

A közvélemény felháborodott az ítélet miatt, nőgyűlölettel és „boszorkányvadászattal” vádolták meg az olasz jogrendszert. A per ítéletének részletei ráadásul ki sem derültek volna, ha a fellebbviteli bíróság most nem rendelte volna el az ügy újratárgyalását.

A 22 éves lányt 2015-ben erőszakolták meg, bíróság elég pedig 2016-ban állították őket, ahol egy évvel később született meg a sokak szerint vérlázító ítélet. A bíró szerint ugyanis

a nő története nem volt elég hihető, ugyanis kinézetre „túl férfias” volt, és ezért a támadók nem vonzódhattak hozzá.

Az áldozat arról számolt be, hogy drogot tettek az italába, majd amíg az egyikük megerőszakolta, a másik őrt állt. Állításait az orvosok is alátámasztották, ugyanis a sérülései is nemi erőszakra utaltak, ráadásul a vérében is olyan randidrog nyomaira bukkantak, amit ha belecsempésznek valaki italába, akkor teljesen öntudatlan állapotba kerül, így pedig könnyedén kihasználhatják. (Itthon ezt úgy is hívjuk, hogy valakit „begináztak”.)

A bíróság szerint azonban „nem lehetett kizárni, hogy az állítólagos áldozat szervezte meg eseménydús éjszakát”. Azt is mondták, hogy a férfinak, akit a nemi erőszakkal megvádoltak, „nem is igazán tetszett a lány, még a telefonjában is Viking néven mentette el az áldozatot, ami egyértelmű célzás mindenre, ami nem nőies, sokkal inkább férfias. A lány fényképe pedig ezt meg is erősíti” – tették hozzá.

A felfoghatatlan ítélet tehát úgy nézett ki, hogy

egy nőt megerőszakoltak, az orvosai a sérüléseivel és a vérében talált randidroggal alá is támasztották ezt, de a bírók nem ítéltek el senkit, mert az áldozat szerintük nem volt elég nőies és vonzó a támadói számára.

Teljesen nonszensz. Az ügyet egy még el nem döntött időpontban újratárgyalják a perugiai bíróságon.