Összeomlott egy háromemeletes iskola Nigériában

Lagos, 2019. március 13. Videófelvételről készített képen munkagéppel kutatnak túlélők után, miután összeomlott egy háromemeletes iskola Lagosban 2019. március 13-án. A mentés első szakaszában hét gyereket sikerült kiszabadítani a romok alól. A lagosi iskolának mintegy száz diákja van, így valószínű, hogy sok tanuló - és több tanár is - még a romok foglya, és vannak halálos áldozatok is. MTI/AP
Vágólapra másolva!
Összeomlott egy háromemeletes épület szerdán Nigéria fővárosában, a ház harmadik emeletén egy általános iskola volt. Legalább százan a romok alatt rekedtek.
Vágólapra másolva!

Frissítés: Lagos kormányzója, Akinwunmi Ambode órákkal a tragédia után sem szolgált pontos adatokkal az áldozatokról. Beszámolója szerint mintegy két tucat embert ástak ki a romok alól, de közülük néhány már nem élt.

A mentés első szakaszában hét gyereket sikerült kiszabadítani a romok alól. A lagosi iskolának mintegy száz diákja van, így valószínű, hogy sok tanuló – és több tanár is – még a romok foglya, és

vannak halálos áldozatok is.

Videófelvételről készített képen munkagéppel kutatnak túlélők után Forrás: MTI/AP/-

A romba dőlt iskola körül többezres kétségbeesett tömeg gyűlt össze, a mentők pedig ásóval lapátolják el a törmeléket. Mindössze egy kotrógép vesz részt a romok eltakarításában.

A Reuters megjegyzi, hogy

Nigériában gyakran dőlnek össze épületek a szabálytalan építés és a gyatra minőségű építőanyagok használata miatt.

Három éve egy templom omlott össze több mint száz ember halálát okozva.