Holland zsidó emberek tüntettek Judith Sargentini antiszemita pártja ellen

2019.03.13. 15:21

A Baloldali Zöldeknek (GroenLinks) a Hamász-botrányát követően holland zsidók és Izrael-párti keresztények tüntettek Judit Sargentini szélsőbaloldali, Izrael-ellenes és antiszemitizmussal vádolt pártja irodája előtt a hollandiai Utrecht városában.

Ahogy arról az Origo beszámolt, a Baloldali Zöldek nemrég hatalmas botrányba keveredtek Hollandiában, mert a politikai tömörülés Izrael bojkottálását támogató (BDS-mozgalom) határozatát követően a Hamász nevű palesztin terrorszervezet hollandiai képviselője arab nyelvű videóban méltatta a szélsőbaloldali pártot.

A videóban természetesen szerepelt a magyar- és Izrael-ellenes nézeteiről közismert Judith Sargentini európai parlamenti (EP) képviselő, a hazánkat elítélő, válogatott hazugságoktól hemzsegő Soros-Sargentini jelentés összeállítója is.

Judith Sargentini a Hamász videójábanForrás: YouTube

A botrányt követően, kedden a holland zsidók és a Keresztények Izraelért (Christenen voor Israel) nevű szervezet tüntetést tartott a Baloldali Zöldek utrechti irodája előtt írja a Neokohn a The Jerusalem Post információi alapján.

A tüntetésen felszólalt Binyomin Jacobs, Hollandia főrabbija is, aki Sargentini pártja döntésére utalva — miszerint támogatják a palesztinok BDS-mozgalomát — így reagált: Mit szólnának, ha bárki azt mondaná, hogy »támogatja« a hitleri Németország nácizmusát? 

A rabbi azzal folytatta beszédét, hogy a szélsőbaloldali párt lépése „súlyos hiba volt, ami antiszemitizmust gerjeszt". 

A rabbi úgy vélekedett, hogy az Izraelt bojkottáló BDS-mozgalom 
a zsidó állam elpusztítására tör, és nem csak néhány termék bojkottálására az »úgynevezett« megszállt területekről.

Holland zsidók és Izrael-párti keresztények közösen tüntetnek Utrechtben a Baloldali Zöldek ellenForrás:Christenen voor Israel

Roger van Oordt, a Keresztények Izraelért elnöke szerint a Baloldali Zöldek döntése, hogy a BDS-t „egy igaz ügy legitim eszközének" nevezte, az első lépés Izrael Állam elpusztításának irányába. 

A tüntetést követően Jacobs és Van Oordt beszélgetést folytatott Jeroen Postmával, Sargentini pártjának az egyik utrechti politikusával.

Van Oordt azt is közölte, hogy szervezete beadványt adott át a Baloldali Zöldeknek, melyben felhívják a figyelmet a BDS által jelentett veszélyre. 

„Reméljük, hogy a párt elgondolkozik, és a jövőben távol tartja magát az antiszemitizmustól" — nyilatkozta Van Oordt.

A mostani fejlemények és a régebbi negatív tapasztalatok tükrében ennek a realitása nulla, ugyanis közelednek a májusi európai parlamenti választások, ahol Sargentini pártjának égető szüksége van a holland állampolgárságot kapott Izrael-ellenes és antiszemita harmadik világbeli migránsok szavazataira. 

Emiatt a Baloldali Zöldek attól sem riadnak vissza, hogy antiszemita hangulatot keltsenek egész Hollandiában, mivel ezen EP-képviselői helyek múlhatnak.

Ennek a konkrét eredményeit már is láthatjuk, hiszen Sargentini pártja jelenleg két EP-mandátummal rendelkezik, de a legújabb felmérések alapján három-négy mandátumra számíthatnak, hála a migráns hátterű, főleg marokkói és török származású új szavazók bevonásának.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK