Két Afrikában vadkempingező lány mentett meg egy kutyát, akit rendszeresen vertek és majdnem halálra éheztettek Zambiában. Gingerre azóta is a két megmentője vigyáz, és akárhova mennek, mindig magukkal viszik.

A kutyát egy zambiai telephelyen arra tartották, hogy vigyázzon a telekre. A gazdája rendszeresen verte és éheztette, két testvére nem is élte túl.A kutya mindenkitől és mindentől félt, rendszeresen a telephelyen álló autók alatt bujkált.

Forrás: Nomad With My Dog

Pár éve két lány afrikai körutazáson járt, amikor rátaláltak Gingerre, megsajnálták és magukhoz vették. A kutya élete teljesen megváltozott - írja a boredpanda.com.

Forrás: Nomad With My Dog

Az új gazdái imádják és azóta körbeutazta Afrikát. Több nemzeti parkban is jártak jártak együtt, sőt, hegyet is másztak már.

Miközben a lányok körbeutazták a kontinenst, azt is látták, hogy milyen a többi helyi kutya helyzete, ezért elhatározták, hogy segítenek rajtuk.

Forrás: Nomad With My Dog

Elindították a The Dziko projektet, aminek az a lényege, hogy rossz helyzetbe kerülő kutyákat mentenek meg és iskolákba járnak, ahol a helyes kutyatartást tanítják a helyieknek.Emellett olyan családokat támogatnak, ahol nincs pénz iskolába járatni a gyerekeket.