Nem látott gyümölcsöt, sosem aludt ágyban, és még nem mosakodott egy 5 éves

2019.03.14. 15:29

Az orosz média csak Maugliként emlegeti azt az ötéves kislányt, akit a saját édesanyja mocsokban, csótányokkal együtt, szemét között nevelt. De talán még nem is ez a legrosszabb az egészben: a 47 éves anya végig titkolta, hogy megszülte a gyereket. A kislány gyakorlatilag mostanáig nem is létezett a világ számára.

A 47 éves Irina Garashchenkót gyilkossági kísérlettel gyanúsítják, amiért brutális módon elhanyagolta kislányát. A gyereknek sosem adott gyümölcsöt, nem fürdette, nem járatta óvodába. A nő azt mondta, hogy otthon ő nevelte, tanította a gyereket, aki még beszélni sem tudott – írja a DailyMail.

5 évvel ezelőtt vitte haza a kórházból a kisbabát, de később már azt mondta a szomszédoknak, hogy a gyerek a nagyanyjánál él, a férjét pedig Ukrajnába deportálták.

A kislány a házat sosem hagyhatta el.

Talán ki sem derült volna, hogy ott él, ha a kegyetlen anya nem hagyja étlen-szomjan magára, és a kislány nem kezd el keservesen sírni. Erre figyeltek fel a szomszédok.

Majdnem elájultunk a lakás állapotától és az orrfacsaró bűztől! A kislány a konyhaablakban ült. A fején sapka volt, és egy pólót viselt, de alul semmi nem volt rajta.
– mondta el az egyik szomszéd, aki belépett hozzájuk.

Ők értesítették a rendőrséget. Az anya szerint csak néhány órára hagyta magára a kicsit, de a szomszédok szerint már napok óta nem volt otthon.

Amikor rátaláltak, a kislány félig meztelen és dehidratált volt, rendkívül éhes és szomjas volt.

Megmentői azonnal megitattak vele 2 liter vizet. A mentőcsapatok vegyvédelmi ruhában léptek a lakásba, ami úszott a mocsokban. Tele volt szeméttel, és hemzsegett a csótányoktól. A szakemberek azóta megállapították, hogy a kislány anorexiás.

Ez azért is meglepő a környéken élők számára, mert korábban a nő megszállott tisztaságmániás volt, és még a nyilvános tereken is söprögetett.

Szerette a tisztaságot, gyakran felmosta a padlót az ajtaja körül és a liftnél is– mondta az egyik szomszéd.

A moszkvai orvosok azt mondják, hogy a Lyubov névre keresztelt kislány sosem nem aludt még ágyban, és retteg a víztől.

Nyaklánca pedig belenőtt a húsába, az orvosok szedték le róla.
Ismail Osmanov főorvos elmondta, hogy a kislány csak szótagokat ejt ki, de azon kívül semmit sem beszél. Elaludt egy széken, összegömbölyödött.

Sosem látott gyümölcsöt. Amikor mandarinnal kínáltuk, hosszasan nézte csak, majd megkóstolta, és boldogan elmosolyodott.

Az orvosok szerint a kislány azt sem tudja, hogy mi az a tisztálkodás, és egyáltalán nem akart fürödni. Mindemellett fél az elektromos eszközöktől is. Eddig egy rokona sem kereste a gyereket. Az anyját pedig letartóztatták, aki a bírósági fogdában adott interjút az újságíróknak.

Azt mondta, hogy a nyomozók szerint megverte és elhanyagolta a gyereket, de ő mindent tagad.

Én vagyok az anyja, én szültem őt, amikor 41 éves voltam, ő az első gyerekem. Öt és fél évig etettem, és neveltem őt. Természetesen szeretem őt. Sosem hagynám el.

– magyarázta és azt is hozzátette, hogy a kislány igenis tud beszélni, kommunikálni, jó állapotban van, és egészséges. A nőt letartóztatták. Bár azt állítja, hogy szereti a lányát, és nem tudja, mi történhetett a lakásban, ahol szerinte kifogástalan rend volt, amikor ő elindult otthonról.

Pénzt keresek, fizetek mindent, etettem a lányomat, neveltem és így tovább. Jó állapotban volt...
– bizonygatja a felvételen.

A brutális körülmények, amelyek között a nő a kislányt tartotta, sokkolták az oroszokat. Vladimir Putyin gyerekjogi ombudsmanja, Anna Kuznetsova személyesen látogatta és ölelte meg a kórházban a kislányt. Az anyát viszont még a közelébe sem engedik.

Aggódom, mint minden anya. Látni akarom, meg akarom ölelni és puszilni. Ő az én gyerekem. Látni akarom, hogyan reagál rám. Harcolni fogok a lányomért. Nem engednek be hozzá, nem láthatom a saját lányomat! Nem tudom, mi történik a lakásomban, mert letartóztattak.Az anyának egyébként egyetemi végzettsége van, vagyis elméletileg diplomás értelmiségi.