Feldarabolta, ledarálta, majd hűtőbe tette a magyar lányt az osztrák kannibál

2019.03.14. 08:45

Ma kezdődik annak az osztrák férfinak a büntetőpere, aki egy évvel ezelőtt Bécsben megölt egy magyar nőt. A vádiratból hátborzongató részletek kerültek nyilvánosságra: a gyilkos, miután megölte, feldarabolta a lányt, ledarálta egy részét, és evett is belőle. 

R. Zsuzsanna maradványaira egy halász figyelt fel tavaly, a Fertő tóból később a búvárok felhozták a nő fejét, jobb és bal alkarját, a bal combját és a jobb sípcsontját – írja a Blikk.

A boncolás kimutatta: csaknem minden szervet eltávolítottak, a koponyát pedig skalpolták. A DNS-adatbank alapján az áldozat kiléte nem volt megállapítható, de egy kereső kutya nyomot talált az egyik parti kunyhónál – derült ki a dokumentumból.

 A kunyhótulajdonos Alfred U. bécsi lakásában emberi vérmaradványokat mutatott ki a kémiai vizsgálat a fürdőszobában és a konyhában, főleg a kádban, a húsbárdon, a húsdarálón és egy kalapácson. A mélyhűtőből emberi eredetű darált hús és kockára vágott hús került elő.

A vádirat megemlíti: miután a daraboláshoz használt kés eltört, az elkövető egy fűrésszel folytatta. Többször is ütést mért az áldozat koponyájára, hogy felismerhetetlenné tegye. A maradványokat bezacskózta, majd Rustba autózott a parti kunyhójához. Ott aztán a Fertő tóba dobálta a darabokat.

Másnap a fűrész tisztítása közben észrevette, hogy egy húsdarab ott maradt a kádban. Ekkor támadt azon ötlete, hogy elfogyasztja az asszony maradványait. Alfred U. azt vallotta, Zsuzsanna kinevette, ezért végzett vele.

Az osztrák férfi bűnlajstroma is elképesztő:

  • 1977 novemberében öt hónapot kapott, amiért egy 15 éves biciklista lányt bántalmazott, de megerőszakolni nem tudta;
  • 1981 augusztusában 20 hónapra került börtönbe, miután az akkori élettársával közös szexre kényszerítettek egy 18 éves, autóstopos lányt;
  • 1985 májusában 9 évre ítélték, amiért fejszével súlyos fejsérülést okozott egy férfinak, akit a barátnőjével rajtakapott, majd a nőt bántalmazta: a mellbimbóját leharapta, illetve nemi aktusra kényszerítette.