Halálosan megfenyegették a konzervatív képviselőt, miután kritizálni mert egy radikális iszlamistát.

Pierre Liscia, a francia Republikánusok 18. kerületi képviselője halálos fenyegetéseket kapott, miután egy televíziós műsorban kritikusan viszonyult a radikális iszlám egyik képviselőjéhez, az algériai politikus-üzletemberhez, Rachid Nekkazhoz. Az önkormányzati képviselő televíziós beszélgetést követően több ezer halálos fenyegetést kapott, közösségi hálózatát lebénították, elhallgattatták, folyamatosan telefonon zaklatták.

A Le Figaro annak járt utána, pontosan mi is történt, hogyan fordulhatott elő, hogy egy megválasztott politikus súlyos, életveszélyes fenyegetéseket kapjon, ami miatt egyébként Pierre Liscia feljelentést tett a rendőrségen. Pierre Liscia az egyik legfiatalabb, a Nicolas Sarkozy által alapított Republikánusok tehetséges politikusa. Jelenleg Párizs 18. kerületében képviselő, abban a kerületben, amely egy ideje megindult az iszlámosodás útján, Párizs más kerületeihez, elővárosaihoz, migránsgettóihoz hasonlóan.

Pierre Liscia halálos fenyegetést kapottForrás: Origo

Mindent megváltoztatott a migráció

Ebben a kerületben van Párizs egyik szimbóluma, a világhírű Sacré Cœur Székesegyház vagy a szintén jól ismert Montmartre művész negyed, Modigliani, Monet, Renoir, Van Gogh, Picasso és még sok világhírű művész egykori törzshelye volt. Sajnos ez a negyed mára már másról híres, itt van Párizs egyik legdurvább kábítószer-elosztó és -fogyasztó helye, a „Goutte d'Or, amit a helyiek „kis-Afrikának" is neveznek, leginkább azért, mert egy főként észak-afrikaiak által lakott negyed, amelyet nyugodtan nevezhetünk no-go zónának. Tavaly ebben a negyedben vertek agyon mankókkal egy 12 éves kisfiút egy migráns bandaháborúban, és ez az a negyed, amelyben marokkói migráns utcagyerekek tartják rettegésben a nem észak-afrikai lakosságot. A migráció teljesen megváltoztatta Párizs egykori előkelő negyedének arculatát.

Pierre Liscia, a Republikánusok képviselője ebben a kerületben önkormányzati képviselő, Twitter-fiókján folyamatosan bemutatja a kerület egyre inkább elviselhetetlenné váló mindennapjait, kritikusan viszonyul mind a romló közállapotokhoz, mind a migránsok növekvő számához. Rachid Nekkaz, akivel a Republikánus párti politikusnak televíziós vitája volt egy ismert algériai üzletember-politikus, jelenleg (önjelölt) elnökjelölt az algériai elnökválasztáson. Nekkaz, aki magát laikusnak vallja, az ingatlanbizniszben szerzett óriási vagyona mellett a radikális iszlám tanok híveként is ismert.

Arabul köszöntötte a nézőket

Harcosan kiállt a muszlim nők teljes testet lefedő burkaviselete mellett (ez tiltott egyébként Franciaországban és Nyugat-Európa több országában is.) Mindent elárul Nekkazról, hogy 2014-ben, bár Franciaországban született, lemondott francia állampolgárságáról, mert már akkor elindult az algériai elnökválasztáson, teljesen eredménytelenül. Korábban a szocialista párt színeiben is próbálkozott politikával, saját pártot is alapított, a 2007-es és 2012-es francia elnökválasztáson is elindult (akkor még francia állampolgár volt), többek között olyan programpontokkal, mint a teljes testet lefedő burkát tiltó törvény eltörlése. (Nikkaz egyébként a mai napig fizeti azoknak az arab nőknek a büntetését, amelyet a hatóságok azért szabnak ki, mert a tiltás ellenére viselik a burkát. Eddig több mint 300 ezer euró (majdnem 100 millió forint) bírságot fizetett ki).

Pierre Liscia a C8 televíziós csatorna ominózus riportműsorában találkozott Nekkazzal. A radikális iszlám politikus megérkezésekor arabul köszöntötte a nézőket, majd népszerűsíteni kezdte saját magát és Bouteflika, algériai köztársasági elnök elleni nézeteit fejtette ki. A beszélgetés során, mások mellett Pierre Liscia is számon kérte a magát laikusnak feltüntető Rachid Nekkazzal szemben annak radikalizmusát, a radikális iszlám tanok melletti elkötelezettségét, a Tariq Ramadan melletti kiállását. Tariq Ramadan iszlám imámként nőket erőszakolt meg, amikor eljárást indítottak ellene és letartóztatták, a teljes francia baloldal mellé állt, kiszabadítását követelte. Aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban is, hogy Nekkaz akarja Bouteflikát leváltani, holott szélsőséges tanokat hirdet és képvisel.

Rachid Nekkaz, radikális iszlám politikusForrás: AFP/Bertrand Guay

Nem meglepő módon hallgat a baloldal

Az adás után Pierre Liscia több mint 20 ezer gyalázkodó, halálos fenyegetést is tartalmazó francia és arab nyelvű üzeneteket is kapott, közösségi médiai fiókjait lebénították az üzenetekkel, arab nyelvű halálos fenyegetéseket kapott a telefonjára, a Messenger-fiókjára. A Republikánus politikus úgy látja, hogy nagyon jól összehangolt, durva támadás indult ellene, és az is látszik, hogy a radikális iszlám hívei mennyire erősek, aktívak és elkötelezettek a közösségi hálókon is. Emellett Hitler fényképeket, elégetett francia zászlókról készült fotókat és Korán-idézeteket is kapott számtalanul.

A Le Figaróban Liscia megdöbbenésének adott hangot, amikor elmondta, hogy csak konzervatív  politikusoktól kapott támogató üzeneteket, köztük a Republikánusok európai parlamenti választási listáját vezető François-Xavier Bellamytól, vagy Rachid Datitól, Nicola Sarkozy volt köztársasági elnök egykori miniszterétől és sok névtelen franciától, akik kiálltak mellette, és biztosították szolidaritásukról. Egyetlen baloldali politikus sem reagált sem a halálos fenyegetésekre, sem a köztársasági szimbólumok meggyalázására. Hallgat a média is, egy hír sem került be a mainstream médiába, de hallgat Anne Hidalgo is, Párizs szocialista főpolgármestere is, akit úgy látszik, most nem zavar, hogy egy megválasztott önkormányzati képviselőt többszörösen is halálos fenyegetésben részesítettek.

Mindent feláldoznak

A Republikánus párti képviselő nagyon aggasztónak tartja, hogy a baloldal gyakorlatilag mindent feláldoz, még a köztársaság alapértékeit is, mint a laikusság vagy a szólásszabadság, csak azért, hogy gesztusokat tegyen a radiális iszlám híveinek. Szerinte ez nagyon veszélyes folyamatot indíthat el. De a folyamat már elindult, a baloldal és az iszlám végleg összeborult, sőt, most már összemossa a radikális iszlámot a kereszténységgel, de csak a kereszténységet tartja veszélyesnek. Nem véletlen, hiszen közelegnek az európai parlamenti választások, ahol a baloldalnak, a szocialistáknak, a macroni rezsimnek, Macroniának, ahogy Éric Zemmour, nagy francia esszéíró, Orbán Viktor és magyar modell nagy tisztelője mondta szellemesen, szüksége van minden iszlám szavazatra annak érdekében, hogy hatalomban tudjon maradni, és sikeres legyen az európai parlamenti választásokon.