Áder János részvéttáviratot küldött Új-Zéland főkormányzójának

2019.03.15. 09:45

Táviratban fejezte ki részvétét Áder János köztársasági elnök pénteken Patsy Reddy új-zélandi főkormányzónak a terrortámadás miatt.

A részvéttáviratban Áder János azt írta, hogy mély megrendüléssel értesült a Christchurchben elkövetett kegyetlen merényletekről, amelyek számos ártatlan ember életét követelték. 

Negyven ember meghalt és húsz megsebesült a terrortámadásbanForrás: AFP/Tv New Zealand

Magyarország népe nevében és a magam részéről is ezúton szeretnék őszinte részvétet nyilvánítani az áldozatok családtagjainak és barátainak, Új-Zéland valamennyi polgárának.E nehéz órákban mindnyájan együtt érzünk azokkal, akik az értelmetlen terrortámadásban elveszített szeretteiket gyászolják. Lélekben ott vagyunk velük, és osztozunk fájdalmukban, a merénylet sérültjeinek pedig mielőbbi és teljes felgyógyulást kívánunk - írta Áder János részvéttáviratában.

Az új-zélandi Christchurchben két mecsetnél összesen 49 ember halt meg a fegyveres merényletben helyi idő szerint péntek délután. Harminc embert a Maszdzsid al-Núr mecsetnél, tízet pedig a peremkerületi Linwood mecsetben öltek meg, húsz ember súlyosan megsebesült. Négy embert őrizetbe vettek.

KAPCSOLÓDÓ CIKK