Harald Vilimsky: Orbán Viktor Európa hőse

Harald Vilimsky, az Osztrák Szabadságpárt tagja, európai parlamenti képviselő.
Harald Vilimsky, az Osztrák Szabadságpárt tagja, európai parlamenti képviselő.
Vágólapra másolva!
Az a legfontosabb, hogy megvédjük a saját társadalmunkat, és ez egyben a mi politikai feladatunk is - mondta Harald Vilimsky, az Osztrák Szabadságpárt európai parlamenti képviselője szombaton Bécsben a közszolgálati médiának. A politikus Orbán Viktort és a Fidesz migrációs politikáját méltatta.
Vágólapra másolva!

A politikus elmondta, 2015-ben egymillióan keltek át Ausztrián, a legtöbben Németországba vagy Svédországba szerettek volna eljutni.

Közülük százezren vannak, akik akkor Ausztriában maradtak, és menedékkérelmet adtak be.

A migránsok és menedékkérők áradata azonban azóta sem szűnt meg.

- fűzte hozzá az M1 aktuális csatornán sugárzott interjúban.

A migráció veszélyeiről

Az osztrák politikus a migráció veszélyeiről azt közölte, egyrészt veszélyt jelenthet a terrorizálódás, hiszen éveken át azt sem lehetett tudni, ki lépi át az ország határát. Emlékeztetett, hogy a párizsi merényletek, a Bataclan Színház elleni támadás elkövetői is Ausztrián keresztül jutottak el a francia fővárosba, így az elsődleges veszély, hogy terroristákat és bűnözőket is beengednek.

Ugyanakkor létezik egy kulturális téren jelentkező fenyegetettség is.

Európában a nyugati keresztény kultúra a meghatározó, és ha iszlám országokból, Észak-Afrikából, arab országokból tíz- és százezrek érkeznek ide, az hatással lesz erre a kultúrára is.

- fogalmazott Harald Vilimsky.

Harald Vilimsky, az Osztrák Szabadságpárt tagja, európai parlamenti képviselő Forrás:wikipédia

Vilimsky kitért arra is, hogy egyetért Orbán Viktor miniszterelnök migrációs politikájával, és nem érti, miért lép fel ellene olyan erőteljesen az Európai Unió.

- fűzte hozzá az osztrák politikus,

aki Orbán Viktort az Európai Parlamentben hősnek nevezte,

és azért állt ki mellette, mert az Európai Néppárt tagjai, de a szocialisták, a liberálisok és a zöldek is nagyon kritikusan viszonyultak hozzá, kis híján úgy beszéltek róla, mintha közellenség lenne, aki megsérti az európai jogokat és szabályokat.

- emelte ki.

Támogatja azt is, a magyaroknak joguk legyen eldönteni, hogy Magyarországon a politikai döntéshozók határozzák meg, ki léphet be az országba, és ki nem.

A Magyarországon folyó plakátkampány kapcsán úgy fogalmazott, Soros György üzletembernek más a kapcsolata a magyarokkal, mint az osztrákokkal, de Harald Vilimsky úgy látja, Soros migrációt támogató szervezeteket finanszíroz Európában, éppen ezért lehetséges kell legyen, hogy bírálják őt, és annak is lehetségesnek kell lennie, hogy Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét kritizálják.


A Fidesz néppártból való kizárásának felvetését úgy értékelte, a magyar kormánypárt és annak vezetője nem illenek az Európai Néppártba, amelyben olyan emberek ülnek, mint Jean-Claude Juncker és Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) lista- és frakcióvezetője, pontosan azok, akik meg akarják szüntetni a jelenlegi Európát, akik felelősek a tömeges migrációért.

- mondta az osztrák politikus. Az Európai Parlamenti választások kapcsán Harald Vilimsky azt közölte, úgy hiszi, most valóban változás következhet be. Az Európai Parlamentben a csoportok átalakulnak, a szociáldemokraták egész Európában nagy veszteséget fognak elszenvedni, az Európai Néppárt is meggyengül, amíg az a csoport, amelyhez ő is tartozik, megerősödik. Befolyásuk lesz arra, ki legyen az Európai Bizottság elnöke, és nem szeretnék, ha megint olyan ember lenne, mint Juncker, vagy akit ő választ utódjának.

- zárta szavait az Osztrák Szabadságpárt politikusa.